avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... As vrea sa stiu care este pedeapsa, cea cu executare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

As vrea sa stiu care este pedeapsa, cea cu executare sau cu suspendare?

Tip solutie: Condamnare<br>
Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 Cod. pen. cu aplic. art. 396 alin. 2 ?i alin. 10 Cod. proc. pen. condamnă pe inculpatul M.I., la pedeapsa de 1 an ?i 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influen?a alcoolului. În temeiul art. 67 alin. 1 la art. 66 alin. 1 lit. a, b ?i i Cod. pen. interzice inculpatului M.I. ca pedeapsă complementară, exercitarea următoarelor drepturi: ? dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; ? dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; ? dreptul de a conduce autovehicule; pe o perioadă de 4 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. În temeiul art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b ?i i Cod. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie, exercitarea următoarelor drepturi: ? dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; ? dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; ? dreptul de a conduce autovehicule; de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În temeiul art. 91 Cod. pen. suspendă sub supraveghere executarea pedepsei închisorii aplicate, pe un termen de încercare de 4 ani, stabilit conform art. 92 alin. 1 Cod. pen. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod. pen. pune în vedere inculpatului, ca pe durata termenului de încercare, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: ? să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Giurgiu, la datele fixate de acesta; ? să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; ? să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; ? să comunice schimbarea locului de muncă; ? să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod. pen. impune inculpatului să execute următoarele obliga?ii: - să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Giurgiu sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate; În temeiul art. 93 alin. 3 C.p. obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la una din următoarele instituţii: Primăria G În temeiul art. 404 alin. 2 din Codul de procedură penală raportat la art. 91 alin. 4 Cod. pen atrage aten?ia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor şi a obligaţiilor prevăzute la art. 93 Cod. pen. şi/sau a săvârşirii de noi infracţiuni, respectiv revocarea suspendării sub supraveghere şi executarea pedepsei închisorii. În baza art. 274 alin. 1 Cod. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei pentru procuror ?i inculpat.
S-a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei închisorii aplicate, pe un termen de încercare de 4 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămurire sentință Nikki_ady91 Nikki_ady91 Ora estimata: 08:30 Complet: CAM1 Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 Cod. pen. cu aplic. ... (vezi toată discuția)
Permis auto Ionescumarius Ionescumarius Salutare! In urma consumului de canabis la volan și deținere.. am o obținut o condamnare, nu amânarea aplicării pedepsei.. Îmi este destul de clar ... (vezi toată discuția)
Art 336 cât timp nu am voie sa conduc? mulțumesc Stavar56 Stavar56 la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (faptă din data ... (vezi toată discuția)