avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avansare in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avansare in perioada de proba

Un salariat este angajat pe o functie de executie cu perioada de proba de 30 de zile. In acest interval se decide avansarea lui in functia de director. Este legal? Daca da, i se acorda o noua perioada de proba sau ramane sa expire perioada acordata initial.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 13 Iulie 2017
Prin avansare se modifica CIM prin act aditional. In acesta se poate stipula daca se elimina perioada de proba etc. Se poate modifica orice punct cu care partile sunt de acord, in limitele legii.
1. Avansarea se face prin incheierea unui act aditional de modificare a functiei.

2. Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie , potrivit art.32 alin.2 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare durata cim nedeterminat irina_marieta irina_marieta Buna ziua, Avem un angajat cu CIM pe perioada determinata de 12 luni, data inceperii activitatii fiind 01.02.2017, perioada proba 30 zile lucratoare. Se ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba florina_cr florina_cr daca un salariat a fost incadrat pe perioada determinata inspector de specialitate,in cadrul compartimentului contabilitate, iar acum se incadreaza perioada ... (vezi toată discuția)
Act aditional la debutul in alta functie + perioada de proba noua larisalaly larisalaly Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un salariat incadrat cu functia de \"paznic\", solicita debutul in functia de \"electrician\" (diploma a obtinut-o cu ... (vezi toată discuția)