avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... renuntare functie lucrator desemnat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

renuntare functie lucrator desemnat

Intrucat timpul nu imi permite, stau la servici mai mult de 8 ore, doresc sa renunt la functia de lucrator desemnat, aducand la cunostinta conducerii, nu doar verbal ci scris. Cum trebuie sa o formulez? Stiu ca poate avea aceasta functie doar cine are timpul necesar, dar conform carei legi?ca vreau sa mentionez acest lucru

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:53, 13 Iulie 2017
HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-Art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/ lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.
(3) Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.
In prezent, daca desfasurati si alte activitati, nu se respecta al.(2) privind incheierea de CIM cu norma intreaga doar ca lucrator desemnat.
In plus, nu se respecta nici al.(3) legat de timpul necesar.
Banuiesc ca nu aveti nici cunostintele necesare prevazute la art.21 daca nu cunoasteti aceste prevederi.
-Art. 21 Pentru a putea să desfăşoare activităţile de prevenire şi protecţie, lucrătorul desemnat trebuie să îndeplinească cel puţin cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, potrivit prevederilor art. 49.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ld ssm doar prin fisa postului si decizie flori9 flori9 Buna ziua, din experienta dvs., inspectorii ITM accepta ca lucrator desemnat SSM, un angajat cu o alta functie, dar in fisa postului sa-i fie trecute si ... (vezi toată discuția)
Managerul de transport poate avea si atributii de ssm si psi? claudiola claudiola Buna ziua, O firma are un singur salariat cu 2 ore pe zi in functia de manager transport. Poate acesta (salariatul) sa aiba si atributii de ssm si psi in ... (vezi toată discuția)
Demisie responsabil ssm unitate invatamant Rammona5 Rammona5 Buna seara. Care este cadrul legal pentru a demisiona din functia responsabil SSM in scoala? Mentionez ca sunt detasata pe un an scolar in unitate pe 15 ore, ... (vezi toată discuția)