avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrare scara bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrare scara bloc

Buna ziua ,

Locuiesc intr-un bloc unde la parter functioneaza un cabinet psihologic intr-un apartament . Acest cabinet nu are intrare separata , si toti locatarii din aceasta scara sunt deranjati de clientii cabinetului si de faptul ca distrug usa de termopan de la intrare care este dotata cu interfon si multi nu stiu sa -l foloseasca sau cred ca se deschide si fara.
Va rog sa-mi spuneti cum putem rezolva aceasta problema sa nu se mai foloseasca aceeasi intrare comuna, cui sa ma adresez , si daca trebuie un model standard de sesizare si de unde pot sa iau.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:10, 17 Iulie 2017
Reprezentantul legal al asociatiei este presedintele de asociatie care detine obligatia legala ca in cazul persoanelor juridice care au sediul sau desfasoara activitati in imobilul de locuit in comun,sa incheie conventie
HG nr 1588/2007
Art. 37. - (1) Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde menajere şi a hranei; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere; vidanjare. Modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileşte printr-o convenţie aprobată de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari.
(2) Convenţia prevăzută are durată nedeterminată, fiind valabilă pe toată perioada activităţii desfăşurate de deţinătorii prevăzuţi la alin. (1), şi se actualizează periodic, în funcţie de elementele noi care intervin, în funcţie de numărul persoanelor care desfăşoară zilnic activităţi în spaţiul sau apartamentul respectiv, de numărul mediu zilnic de clienţi şi de obiectul de activitate. Numărul acestora se stabileşte de deţinătorul spaţiului şi se certifică de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari. Acest număr se utilizează pentru calculul cheltuielilor pe persoană aferente spaţiului respectiv.
(3) Convenţia precizează contribuţia proprietarului la cheltuielile asociaţiei de proprietari, cu privire la consumurile care nu pot fi înregistrate distinct pe fiecare proprietate în cauză şi care sunt determinate de activitatea desfăşurată.
(4) Convenţia completează obligaţiile proprietarului faţă de cheltuielile din cadrul asociaţiei de proprietari menţionate la art. 47 din Legea nr. 230/2007 lit. b)-f).
(5) In situaţia în care, la notificarea scrisă din partea asociaţiei de proprietari, proprietarii spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă din condominiu refuză încheierea convenţiei, sunt aplicabile criteriile stabilite şi adoptate în acest sens de către comitetul executiv al asociaţiei de proprietari prin decizie scrisă şi în baza constatărilor vizuale cu privire la activitatea desfăşurată din punct de vedere al numărului de persoane angajate şi al numărului de clienţi.
(6) In situaţia în care, la notificarea scrisă a proprietarului, conducerea asociaţiei de proprietari refuză încheierea convenţiei, este aplicabil criteriul prevăzut la art. 47 lit. a) sau b) din Legea nr. 230/2007, după caz,cu obligaţia proprietarului de a declara, în scris, numărul persoanelor angajate sau care desfăşoară activităţi în spaţiul său.
Daca presedintele de asociatie sustine ca el nu stie de conventie si de nici un acord intre cabinet si vecini , urmatorul pas ar fi o sesizare la primarie?
Daca nu stie ca ar fi vreuna deja facuta, atunci sa faca aceasta conventie cu cabinetul de psihologie, punand si o clauza anume cum ca orice reparatie a usii de la intrare sa fie suportata de cabinet.
Primaria nu are a face cu o proprietate privata, cum este blocul de locuinte, daca nu afecteaza domeniul public in vreun fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi au locatarii care locuiesc intr-un bloc cu sediu de asociatii? locatar86 locatar86 Locuiesc intr-un bloc unde la parter, intr-un apartament exista un sediu de asociatii de locatari (in jur de 15 asociatii) in care, in cursul saptamanii intra ... (vezi toată discuția)
Modificarea peretilor exteriori ai blocului gabikov gabikov La parterul unui condominium, un proprietar a avut inchiriat apartamentul unui cabinet medical. La momentul inchirierii, chiriasul a obtinut de la toti ... (vezi toată discuția)
Firma in apartament de bloc bonitza bonitza Avem o familie, care sta cu chirie intr-un apartament de la parter. Scara este cu 10 apartamente, din care doar 5 sunt locuite. Deci nu sunt multi locatari pe ... (vezi toată discuția)