avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Întrebare posibile consecințe furt de valoare mică
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Întrebare posibile consecințe furt de valoare mică

Bună ziua! dacă am furat dintr-un magazin un bun cu valoare mică până în 50 de lei și nu am fost prins la casă ce de poate întâmpla?este vb de un magazin de articole sportive și fapta a fost acum o sapt!mai poate avea urmări gestul tâmpit făcut de mine?
Dacă nu aţi fost prins..... nu aţi fost prins.

Teoretic, există posibilitatea ca furtul să fi fost surprins de camerele de supraveghere iar angajaţii să nu se fi putut mobiliza suficient de repede.

Există şi posibilitatea ca nimeni să nu fi observat nimic.

Aţi putea să mergeţi şi să returnaţi bunul, ceea ce ar însemna să recunoaşteţi fapta şi să vă expuneţi consecinţelor legale.

Ce vreţi să vă spunem noi... în afară de sfatul evident de a nu mai repeta o asemenea conduită....
Mulțumesc de răspuns!am trecut de mai multe ori pe lângă paznici,am mai vizitat magazinul de atunci (cu gânduri pașnice de data asta) și nimic!știu că a fost o prostie dar mă gândesc că dacă nu a acționat nimeni timp de o săptămână as fi scăpat doar cu obrazul pătat (nu din sărăcie am făcut gestul ci din prostie)
Atât? nimeni nimic altceva?
Bloodfreak a scris:

Atât? nimeni nimic altceva?

Era vreo licitatie? :-)
Ati primit deja un raspuns pertinent de la un avocat...
Vedeti-va de viata si nu mai repetati gestul ;-)
Ideea e că aș vrea să știu dacă până acum nu s a întâmplat nimic am scăpat doar cu obrazul pătat??

Alte discuții în legătură

Am furat dar nu m-a prins... monoie monoie am furat din hypermarket un lucru marunt dar nu m-a retinut nimeni la iesire. regret fapta...nu stiu ce m-a apucat. #-o oare ma vor gasi pe video,sau voi ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin in germania AndreeaFN AndreeaFN Buna.Sunt studenta si sunt in vacanta in Germania. Am furat un set de lantisoare dintr-un magazin, si am reusit sa ies fara sa ma prinda cineva.Incidentul a ... (vezi toată discuția)
Furt carrefour Andrei1902 Andrei1902 Buna ziua! Am 19 ani, iar acum 2 zile am fost prins furand din carrefour o cutie de prezervative care costa 14,40 lei. Am facut acest gest pentru ca imi era ... (vezi toată discuția)