Buna ziua! Am 19 ani, iar acum 2 zile am fost prins furand din carrefour o cutie de prezervative care costa 14,40 lei. Am facut acest gest pentru ca imi era foarte rusine sa le achizitionez. La iesire am fost oprit de un paznic care m-a dus intr-o camera si m-a pus sa scot ce am furat. I-am explicat acestuia motivul pentru care facusem acest gest, iar el mi-a zis sa le platesc dupa a scris pe foaie cum ma cheama si data nasterii si m-a pus sa semnez o foaie, fara a chema politia. La ce speriat si le ce rusine aveam nu am citit ce scria pe foaie. Stiu bine ca acest gest a fost cea mai mare prostie pe care am putut sa o fac, insa sunt sigur ca nu se va mai repeta, dar vreau sa stiu daca se poate intampla ceva sau pot sta linistit. Mutumesc frumos.
Daca nu a fost sesizata politia, nu va fi angajata raspunerea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.
Retinand prejudiciul redus, precum si faptul ca acesta a fost recuperat, procurorul ar fi putut dispune renuntarea la urmarire penala, pe cale de ordonanta.
(se poate aprecia ca nu exista un interes public in continuarea urmaririi penale, fata de pericolul social concret pe care il prezinta fapta).
Faptul ca nu au fost sesizate organele judiciare, la momentul savarsirii infractiunii, nu inseamna , automat, faptul ca acestea nu pot fi investite in sensul de a efectua acte de cercetare penala, ulterior.
Va puteti informa, daca a fost depusa o plangere penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, fiind una totala, definitiva , neconditionata.
Aceasta manifestare de vointa poate fi materializata prin declaratii notariale.
Insa in politica unor magazine este mentionat faptul ca nu initieaza acte de impacare, in cazul infractiunilor de furt.
Furt cora
daniss
am furat un obiect din cora in valoare de 4 ron pe data de 10 decembrie 2007, m-au prins angajatii si m-au pus sa-l platesc apoi mi-au luat datele (numele si ... (vezi toată discuția)