avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am 20 de ani și am avut o tentativa de furt. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am 20 de ani și am avut o tentativa de furt. Ajutați-mă c un sfat ceva.

Am avut o tentativa de furt într-un magazin din Mall... Suma este ft mica. Nu știu ce m a făcut sa încerc dar regret amarnic. Când am vrut sa ies, m a oprit paznicul și mi a spus ori cheamă politia ori scot ce am luat, și am scos. Apoi a chemat șefa magazinului și eu am zis ca cumpăr ce am încercat sa fur și ea s o consultat cu restul și m a iertat, ca prima data... Am cumpărat produsul, mi s au luat niște date, și mi s a făcut o poza, aah și m au întrebat unde învăț. Mi au zis ca în magazinul lor nu mai am ce cauta și ca tot Mall ul sunt cu ochii pe mine, ceva de genul. Întrebarea mea este următoarea, va anunța oare administrația unde învăț? Sau vor trimite cumva politia la mine? Ma îngrozesc aceste gânduri, mă simt ca un criminal, mă tem și sa ies din casa.
Cel mai recent răspuns: Marișa2000 , utilizator 20:43, 16 Ianuarie 2020
...
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Marișa2000, utilizator
Buna seara ,dacă ați achitat prejudiciul nu cred vor mai fi urmări. Practică recunoașterii și achitării contravalorii produselor sustrase exista în multe supermarketuri și magazine. Ar trebui sa-ti fie învățare de minte ,pentru niste mici "găinarii" devii foarte ușor infractor.
Marișa2000 a scris:

Am avut o tentativa de furt într-un magazin din Mall... Suma este ft mica. Nu știu ce m a făcut sa încerc dar regret amarnic. Când am vrut sa ies, m a oprit paznicul și mi a spus ori cheamă politia ori scot ce am luat, și am scos. Apoi a chemat șefa magazinului și eu am zis ca cumpăr ce am încercat sa fur și ea s o consultat cu restul și m a iertat, ca prima data... Am cumpărat produsul, mi s au luat niște date, și mi s a făcut o poza, aah și m au întrebat unde învăț. Mi au zis ca în magazinul lor nu mai am ce cauta și ca tot Mall ul sunt cu ochii pe mine, ceva de genul. Întrebarea mea este următoarea, va anunța oare administrația unde învăț? Sau vor trimite cumva politia la mine? Ma îngrozesc aceste gânduri, mă simt ca un criminal, mă tem și sa ies din casa.

Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
Stimate domn,

In cazul infractiunii de furt, cata vreme a fost indepartat prejudiciul , reprezentantii magazinul este posibil sa nu sesizeze organele judiciare.

Totusi, e important sa va informati, daca au depus o plangere penala, sau nu, sub aspectul savarsririi infractiunii de furt.

Retinand prejudiciul redus, precum si faptul ca nu exista un interes public in efectuarea actelor de urmarire penala, poate fi dispusa renuntarea la urmarire penala , de catre procuror, pe cale de ordonanta.

Aceasta ordonanta, insa, este confirmata de catre instanta de judecata, pe cale de incheiere, sub aspectul legalitatii si temeiniciei.

Impacarea partilor este definitiva , totala, neconditonata, poate rezulta din declaratii notariale.

In acest mod , este stinsa actiunea civila, alaturata celei penale, iar ambele parti litigante suporta cheltuielile judiciare.

In cazul in care este depusa o plangere penala, cata vreme sunt probe certe, recunoasteti fapta imputata.

...

[)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt carrefour Andrei1902 Andrei1902 Buna ziua! Am 19 ani, iar acum 2 zile am fost prins furand din carrefour o cutie de prezervative care costa 14,40 lei. Am facut acest gest pentru ca imi era ... (vezi toată discuția)
Furt carrefour si neinceperea urmaririi penale Daniele333 Daniele333 Buna ziua,acum 2 ani eram cu o prietena in Carrefour si a inceput ea sa-mi spuna ca a furat de mai multe ori de la ei fara ca sa fie prinsa si mi-a zis sa ... (vezi toată discuția)
Tentativa de furt Cristian5163 Cristian5163 Vreau ajutor! Am fost prins in mall incercand sa iau doua hanorace dintr.un magazin de haine. Fapta s.a intamplat in felul urmator: intru in magazin, aleg 3 ... (vezi toată discuția)