avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord montare antena GSM
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord montare antena GSM

Se doreste montarea unei antene GSM pe terasa unui bloc compus din patru scari.Antena se monteaza la scara 1.Acordul pentru montarea antenei trebuie sa il dea doar proprietarii din scara 1 sau si cei de la urmatoarele scari ? Mentionez ca distanta dintre scari este de aproximativ 16 m .Presedintele de asociatie considera ca numai scara 1 trebuie sa isi dea acordul . Eu avand in vedere art 39 din Legea 230/2007 consider ca si ceilalti locatari , de la celelalte scari , trebuie sa isi dea acordul avand in vedere ca sunt "proprietari direct afectati de vecinătate".
art. 39-L230/2007
Proprietatea comună poate fi utilizată de către terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritătii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosintă sau de concesiune.
Cel mai recent răspuns: xp-kry , utilizator 10:04, 14 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este subiect care va genera opinii pro si contra -dupa cum au fost exprimate si in topicurile anterioare
Acordul trebuie sa fie dat de proprietarii de la ultimul nivel si de pe scara unde se intentioneaza instalarea antenei
Fiind subiect care a generat dea lungul timpului controverse si suspiciuni vis-a-vis de eventuale prejudicii de sanatate suferite de oamenii din imediata apropiere a antenelor,este de preferat sa analizati cu responsabilitate avantajele si dezavantajele instalarii antenei
In concluzie, daca am inteles bine : acordul ar trebui dat de toti proprietarii de la ultimul etaj , de la toate scarile , nu numai cei de la scara unde se monteaza antena .Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare antena gsm V1978 V1978 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei probleme. Blocul nostru are 2 scari fiecare cu asociatia sa de proprietari. La scara ... (vezi toată discuția)
Montare antena gsm cristiangata cristiangata Buna seara, s-a schimbat legea privind montarea antenei gsm adica se poate monta antena chiar daca o familie de la ultimul etaj nu ii de acord cu acest lucru ... (vezi toată discuția)
Montare antena gsm V1978 V1978 Buna seara! Va rog sa imi spuneti ce se poate face in situatia in care asociatia de locatari doreste instalarea unei antene GSM pe acoperisul blocului. ... (vezi toată discuția)