avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... investirea cu formula executorie a unei sentinte care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

investirea cu formula executorie a unei sentinte care era stampilata doar cu definitiva...?

Aveam un contract de chirie pe societate comerciala cu sediul principal legal inregistrat la Finante de catre locatorul meu(persoana fizica).
Contractul era pe 5 ani(eu, ca administrator la S.C. l-am notificat si la C.F).
Fiind la zi cu plata chiriei, locatorul se prezinta la Finante si declara IN FALS CA NU MAI ARE VENITURI DIN INCHIRIERE.
Cei de la Finante ii inregistreaza cererea fara sa-i ceara DOVADA din partea S.C ca intre cele doua parti a avut loc rezilierea sau alta forma prin care contractul nu mai era valabil.
Ce ar fi daca toti locatorii ar proceda asa?
La cateva zile, la adresa respectiva imi vine in posta o adresa de la Finante, adresata locatorului(doar era casa omului...)cu venitul din inchiriere pe perioada scursa din an pana la data declaratiei acestuia ca nu mai are venituri!?Aceasta este dovada, ca mie, ca S.C. mi-a produs un prejudiciu!Cred ca si cei de la Finante se fac vinovati ca nu au verificat ce parere are S.C., mai are contractul valabil...
Dupa acest incident, am mai platit cateva luni, perioada care nu a mai declarat-o locatorul la FINANTE, dupa care nu am mai platit inca 1 an ramanand in spatiu.
In urma unui proces de evacuare, am consimtit sa parasesc spatiul si prin sentinta judecatoreasca s-a REZILIAT contractul de chirie.
Solicitandu-mi garantia de 300 EURO, locatorul nu mi-a returnat-o, iar eu am intarziat iesirea din spatiu pana am fost evacuat cu executorul judecatoresc.Nefiind prezent la evacuare, s-a spart usa si s-a intrat cu politia in spatiu.Fiind prezent si un evaluator autorizat, adus de executor, mi-a fost facut un INVENTAR al bunurilor din SEDIU(calculatoare, mobila, acte originale,..., cam ce gasesti intr-o firma, fiind vorba de un apartament cu 5 camere).
Toate acestea au fost lasate in CUSTODIE ,fara plata, chiar locatorului.
Acesta a obtinut si un sechestru judiciar al bunurilor mele din firma, demarand un proces prin care imi cerea chiria si pe perioada de 1 an in care nu am mai platit chiria.Am pierdut procesul in prima instanta la judecatorie pe CIVIL, locatorul reusind sa stampileze cu DEFINITIVA sentina si apoi sa o investeasca cu FORMULA EXECUTORIE !!!
Acesta ajunge la acelasi executor judecatoresc care imi trimite SOMATIE DE PLATA.
Ce pot face?Sa introduc contestatie la executare si judecarea de urgenta in camera de consiliu si sa arat ca am RECURAT sentinta care se judeca la sectia COMERCIALA a TRIBUNALULUI TIMISOARA ?
Cam ce-i pot face locatorului pentru declaratia in FALS de la FINANTE si in ce priveste veniturile realizate din chirii si in legatura cu contractu de chirie care , zicea el , NU mai era valabil, desi peste 1 an a fost reziliat prin sentinta judecatoaresca.Nu mai vorbesc, ca intreaga activitate a firmei a incetat fiind in aer! Nu am mai putut depune nici raportarile la toate institutiile statului, deoarece CUSTODELE nu a consimtit sa-mi restituie nici macar bunurile nesechestrabile:acte+obiectele personale.
In termenul legal am recurat sentinta solicitand si suspendarea executarii, dar eu nu am primit nici citatia pentru primul termen!
Va multumesc pentru indrumari !
Radu

Alte discuții în legătură

Evacuarea chiriasului cornelbote cornelbote o persoana daca este evacuata dintr-un imobil, a locuit in casa timp de 10 ani, nu are bulentin pe locatie in momentul acesta, a avut doar pe 1 an la inceput ... (vezi toată discuția)
Cotract de inchiriere cu chiria neplatita TraianValer TraianValer SUNT persoana fizica si am dat in chirie unei societati comerciale un spatiu , cu contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara. Dupa un timp ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie edward_zone edward_zone Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri. Am avut un contract de inchiriere cu o firma pentru un spatiu comercial, eu persoana fizica. Chiriasul nu a platit ... (vezi toată discuția)