avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... COTRACT DE INCHIRIERE CU CHIRIA NEPLATITA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

COTRACT DE INCHIRIERE CU CHIRIA NEPLATITA

SUNT persoana fizica si am dat in chirie unei societati comerciale un spatiu , cu contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara.
Dupa un timp chiriasul nu mi-a mai platit chiria promitand ca o va platii. Dupa cinci luni de neplata am reziliat contractul cu obligatia cachiriasul sa achite la zi chiria restanta si sa evacueze spatiul inchiriat la 31.12.2012. Chiriasul abia in martie 2013
si-a luat o parte din bunurile depozitate in spatiu , lasand in urma o serie de lucruri
voluminoase de care avea nevoie ( in special arhiva de documente ale firmei si obiecte metalice care nu pot fi valorificate doar la fier vechi)
Din aceasta cauza eu nu pot folosii spatiul proprietatea mea fiind ocupat iar chiriasul nu plateste chirie pentru ca nu mai are contract. Mai mult , firma respectiva a intrat in faliment si sustine ca toate bunurile lasate in spatiu sunt sub sechestru asigurator la fisc sa ca eu trebuie sa le asigur custodia pana la valorificarea lor prin licitatie.
In contractul de inchiriere am prevazut o clauza ca in cazul neplatii chiriei sa-i retin din bunurile din spatiul inchiriat si sa le valorific.
intrebare : pot sa fac acest lucru ? in caz contrar cum pot elibera spatiul sa ma pot folosii de el?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:50, 17 Septembrie 2013
Deschideti proces si cereti chiria restanta si evacuarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun magi magi Bună ziua, în urmă cu trei luni am încheiat un contract de închiriere a unei boxe, situate la parterul scării blocului unde locuiesc. Contractul este ... (vezi toată discuția)
Chirie neplatita, chirias disparut... liviu f liviu f Pe data de 01.07.2010 trebuia sa incasez chiria pentru spatiul comercial pe care l-am inchiriat. Mi s-a cerut o amanare de trei zile. Am acceptat . De ... (vezi toată discuția)
Chirias-proprietar miorita54 miorita54 Am un spatiu comercial pe care l-am inchiriat pana in 2015,una din conditii fiind ca toate modificarile in structura cladirii sa se faca cu acordul meu .Cea ce ... (vezi toată discuția)