avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale chirie neplatita, chirias disparut...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

chirie neplatita, chirias disparut...

Pe data de 01.07.2010 trebuia sa incasez chiria pentru spatiul comercial pe care l-am inchiriat. Mi s-a cerut o amanare de trei zile. Am acceptat . De atunci:
-au mai trecut trei zile;
-nu raspunde la telefoane;
-mobilierul: mese, scaune, televizoare, etc., toate ale chiriasului, sunt in inauntru;
-are achitata o garantie, care, in conditii normale este a chiriasului;
-l-am cautat acasa si nu l-am gasit, nimeni nu stie unde este;
-ieri i-am trimis o instiintare oficiala, prin posta;
Acestea sunt cele intamplate. In conditiile in care,in contractul de inchiriere este stipulata clauza conform careia neplata la termen a chiriei conduce la rezilierea contractului,as vrea sa stiu cum pot intra in spatiul inchiriat daca nu apare chiriasul. Deasemenea, ce se intampla cu bunurile lui? Cum "functioneaza" garantia? Exista vreun temei legal pentru o asemenea situatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 20:36, 7 Iulie 2010
puteti sa-l notificati prin intermediul unui executor judecatoresc pentru plata chiriei restante si rezilierea contractului de inchiriere pe motiv de incalcare a prevederilor contractuale(neplata chiriei). dupa inminarea notifcarii, si expirarea termenului acordat chiriasului, intrati in spatiu, intocmiti un proces verbal cu bunurile gasite si starea lor urmind sa le depozitati pina la ridicarea lor de catre chirias. pina la plata restantelor puteti sa va folositi de garantia contractuala. la intrarea in spatiu, in cazul in care chiriasul nu da curs notificarii, solicitati sprijinul sectoristului sau/si politiei comunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotract de inchiriere cu chiria neplatita TraianValer TraianValer SUNT persoana fizica si am dat in chirie unei societati comerciale un spatiu , cu contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara. Dupa un timp ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere Pretorian Pretorian Buna ziua! problema este urmatoarea: un contract de inchiriere intervenit pentru o perioada de 5 ani intre mine si X. Plata chiriei se efectua in ultima zi ... (vezi toată discuția)
Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)