avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuarea chiriasului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuarea chiriasului

o persoana daca este evacuata dintr-un imobil, a locuit in casa timp de 10 ani, nu are bulentin pe locatie in momentul acesta, a avut doar pe 1 an la inceput si a fost luat in spatiu ca chirias, are dreptul sa ramana in casa pe perioada procesului, sa invoce ca si motiv ca nu isi permite sa stea cu chirie sau altceva,
Cel mai recent răspuns: cornelbote , utilizator 23:28, 25 Aprilie 2010
Până nu există o hotărâre defintivă şi executorie nu poate fi evacuată.
Pentru a fi evacuată trebuie ca să fi expirat contractul de închiriere sau acest contract să fie desfiinţat.
Nimeni nu poate locui intr/un imobil, decat daca este proprietar, chirias cu acte in regula, sau tolerat in spatiu de catre proprietar sau cel ce are un drept in acel imobil. Sa inteleg ca nu locuiti cu forme legale , nu puteti plati chirie si nu mai sunteti tolerat. Nu puteti sa invocati aceste motive , decat... intelegerea celui care vrea sa va evacueze. Daca nu.vrea, nu aveti ce face...
fiind vorba de evacuare, cred ca nu mai aveti un contract de inchiriere valabil, dar.. pana nu se pronunta o sentrinta de evacuare, puteti sa stati, dar cautati alta locuinta cu chirie, pana atunci..
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
Nu poiate fi evacuat decât printr-o hotărâre definitivă şi executorie.
Poate fi inclusiv o ordonanţă preşedinţială.
=D>
eu sunt personana care vrea sa evacueze o persoana de sex masculin, aceasta persoana a avut mutatie (permanenta? nu mai stiu .....) pe adresa aceasta, a fost luat in spatiu ca si chirias,1 an, (Sigur!) are buletinul expirat, contractul casei este pe numele mamei si am vrea sa stim daca doar prin ordin judecatoresc il putem ''scoate din casa'' sau o alta varianta- schimbam usa, dam lucrurile afara si asteptam sa ne dea in judecata,mentionez k aceasta persoana a stat aici in jur de 10 ani si poate intra legea concubinajului,deoarece casa a fost luata cu banii mamei dar impreuna, mutati in locatia aceasta . poate castiga in instanta 50% din casa?
Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
cornelbote, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu stoica ioana-gina stoica ioana-gina Buna ziua In anul 2008 am luat pe cineva in spatiu , implicit facandu-i mutatie la mine( in prezent persoana respectiva nu locuieste la adresa aceasta). Pana ... (vezi toată discuția)
Relatie chirias/proprietar olivianus olivianus buna ziua ! As vrea sa pun in discutie o idee ipotetica. Un proprietar de apartament, inchiriaza aparatamentul, unui chirias.aici sunt 2 variante de ... (vezi toată discuția)