Nu stiu acest paragraf din ce lege sau articol face parte ...va rog mult sa ma ajutati in acest sens.
" TOLERAT,
Persoana careia, cu respectarea prevederilor legale referitoare la evidenta populatiei, i se permite sa foloseasca o parte din suprafata locativa, de catre persoana care detine legal, cu titlu de proprietar sau chirias, aceasta suprafata. Toleratul nu poate avea alte drepturi cu privire la suprafata locativa, decat cele pe care le are titularul si este tinut sa respecte unele dintre obligatiile pe care acesta le are cu privinta la folosirea locuintei, cum ar fi, de exemplu, pastrarea linistii, colaborarea si convietuirea intre locatari etc. Titularul suprafetei de locuit poate pune oricand capat folosintei spatiului ocupat de catre tolerat, fara nici o obligatie din partea sa ori a unui organ de stat de a-i pune la dispozitie o alta suprafata locativa. In situatia in care toleratul nu da curs solicitarii titularului suprafetei locative de a parasi locuinta, acesta din urma se poate adresa instantei de judecata cu o actiune de evacuare, urmand ca toleratul sa fie evacuat ca un detentor fara nici un titlu a suprafetei locative. De asemenea, in orice situatie in care inceteaza dreptul de folosinta al titularului suprafetei locative, inceteaza si dreptul toleratului, el urmand sa fie evacuat neconditionat, afara de cazul in care noul titular ii acorda permisiunea de a ramane in continuare in locuinta."
Mentionez ca am un proces pe rol cu niste persoane trecute in contractul de inchiriere ce l-am obtinut de la primarie,iar temenul e maine si ma apar singura pt ca nu imi permit achitarea baroului unui avocat.
va multumesc!
Asa cum ati dat declaratie de luare in spatiu, tot asa puteti sesiza SPCEP cu o cerere de radiere din evidenta. In eventualitatea unei vanzari nu va poate impiedica, pentru ca dreptul de dispozitie apartine doar proprietarului.