avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce se întâmplă cu buletinul, dacă sunt scoasă ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce se întâmplă cu buletinul, dacă sunt scoasă din spatiu fara să știu?

Bună ziua, am o foarte mare nevoie de un răspuns corect.Sunt luată în spațiu de către o persoană care sunt vecină cu sora lui.Problema este că eu trebuie sa plec din țară și sunt sigură că după plecarea mea o sa vrea să mă scoată din spatiu unde am fost luată cu buletinul.(buletinul meu are valabilitate de 10 ani nu flotant)Ce se întâmplă cu toate documentele mele(Buletinul,permisul de conducere, pașaportul) dacă o să încerce să mă scoată din spatiu iar eu nu o să știu? P.s (persoana este un fost judecător dar a fost dat afara nu este un neștiutor al legilor) Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
ContSters496543, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 15:38, 26 August 2018
Buna ziua!

Dvs. aveti calitate de tolerat in spatiu in locuinta persoanei care v-a ajutat sa va faceti cartea de identitate.

Intr-adevar, acea persoana poate pune oricand capat folosintei spatiului ocupat de catre tolerat (Dvs.). In situatia in care v-a fost adus la cunostinta sau ati fost notificata, iar Dvs. in calitate de tolerat, nu veti da curs solicitarii titularului suprafetei locative de a parasi locuinta, acesta din urma se poate adresa instantei de judecata cu o actiune de evacuare, urmand ca Dvs. sa fiti evacuata, intrucat sunteti un detentor fara niciun titlu a suprafetei locative.

Tototdata, exista posibilitatea ca in cazul in care inceteaza in orice situatie dreptul de folosinta al titularului suprafetei locative, sa inceteze si dreptul toleratului, el urmand sa fie evacuat neconditionat, exceptie fiind cazul cand noul titular ii acorda permisiunea de a ramane in continuare in locuinta.

Daca Dvs. apreciati ca urmeaza sa fie intreprinse astfel de actiuni odata cu plecarea Dvs. din tara, incercati sa apelati la o alta cunostinta care sa va ajute sa va rezolvati formele legale si sa detineti calitatea de tolerat in spatiu la o ruda, prietena etc.

O dupa-masa frumoasa!
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2018
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu stoica ioana-gina stoica ioana-gina Buna ziua In anul 2008 am luat pe cineva in spatiu , implicit facandu-i mutatie la mine( in prezent persoana respectiva nu locuieste la adresa aceasta). Pana ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant Orasand Orasand Buna ziua!As avea o intrebare.De curand am dat apartamentul nostru cu contract decomodat da doar semnat intre noi si ei,iar acum dupa cateva zile mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu - riscuri, consecinte noidoi noidoi Buna ziua. As dori, daca se poate, sa ma ajutati cu niste raspunsuri. In cazul in care cineva isi face buletin pe o adresa a mea (deci, iau acea persoana in ... (vezi toată discuția)