simonette12 a scris:
Intrebarea dvs. este generala si nu expune de fapt situatia concreta in care va aflati.
Copilul major poate fi evacuat din imobilul parintilor in situatia in care el face imposibilia convietuirea sub acelasi acoperis cu acestia-consuma alcool, lovesc parintii, fura din bunurile acestora, refuza sa -si caute un loc de munca etc.
Deci sunt situatii si situatii...in care parintii pot solicita evacuarea copiilor majori, in principiu pentru ca nu detin un titlu pe imobilul repectiv , sunt tolerati si/sau le creeaza diverse probleme parintilor.
Multumesc in primul rand pentru solicitudine. Situatia este in felul urmator. In institutia in care lucrez, daca domiciliezi impreuna cu parintii, poti beneficia de decontarea chiriei doar daca la adresa de domiciliu numarul de persoane este prea mare fata de suprafata locativa astfel incat nu se respecta prevederile Legii 114/1996, respectiv legea locuintei.
In cazul de fata este in cauza un angajat care locuieste cu parintii si care la aceasta adresa are are un spatiu locativ suficient, respectandu-se prevederile legii mai sus amintite.
Teoretic el nu are dreptul la decontarea chiriei. Insa recent a solicitat aceasta sustinand ca s-a certat cu parintii si ca nu mai poate locui acolo. Acum stiti prea bine ca, in vederea constituirii unui dosar si acordarii unor drepturi banesti atat de importante, nu sunt suficiente vorbele, ci am nevoie de o acoperire legala. Tocmai pentru aceasta ma intrebam daca, in acest sens, ar fi suficienta o declaratie notariala a parintilor in care sa specifice ca nu doresc sa mai imparta locuinta cu fiul lor. Dat fiind ca in aceasta speta copilul chiar doreste sa plece avand alte scopuri de atins, credeti ca ar fi suficienta o declaratie notariala sau actiunea in instanta este"sfanta"?