avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de boala coasigurat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de boala coasigurat

Buna ziua, as dori sa stiu daca sotul ca coasigurat poete primi pensie de boala temporara ? Are in carte de munca 25 ani lucrati .
multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:42, 17 Iulie 2017
N-are nici o relevanță că-i coasigurat, asigurarea nu are vreo legătura directă cu pensionarea.
Condiția de a fi trecut în pensie de invaliditate este să fie bolnav.
Multumesc pt.raspuns.Din pacate sotul e bolnav : a avut 2 operatii la acelasi genunchi in ultimile 5 luni .
Detalii despre pensia de invaliditate gasiti aici:

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa am o pensie de boala mary mary mary mary pot sa ies la pensie de boala daca am 46 de ani cu ochiul drept nu vad deloc am un tremur al mainilor mostenit care nu-l pot trata si care maafecteaza serios ... (vezi toată discuția)
Pensionare Olga 2018 Olga 2018 Ma numesc Mariana am 50 de ani ,vreau da stiu daca pot Sa ma pensionez PE cz de boala , am lucrat in jur de 15 ani , am problems cu dpatele SI genunchii. (vezi toată discuția)
Pensie de boala Badescu Rebecca Badescu Rebecca O persoană cu diabet insulino dependent se poate pensiona pe caz de boala? Medicul de familie spune că nu...daca nu e bolnavă de inimă și nu are rinichii ... (vezi toată discuția)