avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pot sa am o pensie de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pot sa am o pensie de boala

pot sa ies la pensie de boala daca am 46 de ani cu ochiul drept nu vad deloc am un tremur al mainilor mostenit care nu-l pot trata si care maafecteaza serios in desfasurarea activitatilor zilnice de orice fel---am lucrat 25 de ani din care 16 cu carte de munca in confectii textile asa cu un singur ochisi mai am probleme cu hemoroizii si o fisura anala aparuta in urma statului pe scaun atitia ani care nu -mi mai permite sa stau mult timpin sezut--mentionez ca de 4 luni nu am mai putut sa ma angajez nicaieri ptca nu ma mai primeste nimeni iar de la vechiul loc de munca am plecat eu prin demisie sa nu creez probleme
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:27, 9 Februarie 2018
Dacă sunteți atât de bolnav,cu siguranță aveți dreptul la pensie de boala, dar trebuie să mai știți că doctorii nu vin acasă vă roage să vă pensionați.
Mergeți la medicul de familie să vă sfătuiți cu el, apoi cu trimitere trebuie să aveți cel puțin 3 internări la oftalmologie, neurologie, psihiatrie.....
Problema care se pune este, cum vă veți interna în spital dacă nu mai lucrați, și astfel nu mai aveți asigurare de sănătate.
Angajați-vă, și apoi începeți demersurile pentru pensionare, e mai bine să va pensionați din câmpul muncii.
am incercat sa ma angajez dar am fost respinsa ca sa nu mai zic umilita iar acum de citeva zile am intrat pe asigurarea sotului ...o sa incerc tot ce se poate face dar temerea mea e ca o sa fiu respinsa la expertizapt. ca din auzite dna. doctor de acolonu prea ar merge pe dreptate....daca intelegeti ce vreau sa zic...eu oricum incerc si va multumesc frumos pt. raspuns.
buna , nu trebuie sa se angajeze pentru a putea beneficia de pensie de invalidiate si nici internari , daca doamna are aceste probleme de sanatate trebuie sa se programeze la comisia de expertiza a capacitati de munca de care apartine si sa aiba certificate emise de medici specialisti pentru bolile de care sufera si alte acte medicale mai vechi de care dispune iar daca medicul specialist de la comisie considera in urma studieri documentelor ca se poate pensiona o va pensiona in unul din cele 3 grade multa sanate si succes
Citiți mai multe detalii despre pensia de boală în următorele LINK-uri: [ link extern ]
și
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 1 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
buna domnu dapix , nu e nevoie sa citesc atata vreme cat sunt pensionar de invaliditate cunosc legea foarte bine pentru ca m-am confruntat cu destule piedici ....fara suparare

Alte discuții în legătură

Sunt bolnava de diabet. sunt din bucuresti. Anca Mirica Anca Mirica Am fost cateva zile internata la spitalul Cantacuzino. Mi s-a spus sa merg sa incerc sa ma pensionez dar unde sa merg, nu mi s-a spus, mai ales ca rezidentele ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala as dori, va rog, sa stiu daca este o solutie la urmatoarea situatie: ... alpha_gigi alpha_gigi As dori, va rog, sa stiu daca este o solutie la urmatoarea situatie: Persoana de 60 de ani, cu probleme de sanatate mintala de 20 de ani; vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Pensionare de boala Sergiu Ardelean Sergiu Ardelean Buna ziua. Tatal meu a avut parte de 2 AVC in decurs de 5 ani si as dori sa aflu daca si in ce grad de invaliditate se incadreaza si ce pasi ar urma sa facem ... (vezi toată discuția)