Buna ziua...acum un an am cunoscut o persoana mult mai in varsta decat mine care la scurt timp sa oferit sa ma ajute finaciar cu o suma de bani deoarece aveam niste probleme in perioada aceia. Suma respectiva nu am cerut-o eu pe baza de imprumut, respectivul sa oferit sa mi-o dea deaorece aveam "o relatie", tinand cont ca el este insurat...o parte din suma mi-a fost trimisă de catre el in contul bancar fara ca eu sa ii cer ajutorul...nu am vrut sa accept acesti bani pentru ca stiam ca nu am cum si cand sa ii inapoiez.El a insistat sa ii iau si ca ii voi da inapoi atunci cand voi putea.Am primit scrisoare de la el semnata de mana in care el spune ca vrea sa aibe o relatie cu mine, ca vrea sa ma ajute si sa ma sustina finaciar...toate bune pana cand el a inceput sa fie prea posesiv cu mine si sa imi ceara sa ii ofer mai mult timp.i-am spus clar ca nu pot sa ii ofer ce vrea el mai ales ca lucram si eu si nu puteam sa imi iau liber in fiecare zi cum vroia el, cand i-am spus ca vreau sa rupem orice legatura si sa isi vada fiecare de ale lui a inceput sa fie agresiv verbal si sa imi ceara suma de bani pe care mi-a oferit-o de bunavoie fara ca macar sa il fi obligat eu sa sa ii cer..i-am spus ca nu am si sa ma lase in pace..el a venit la locul de munca si a inceput sa strige in gura mare ca l-am inselat cu suma rspectiva de bani, a inceput sa ii scrie sefului meu numai minciuni doar ca sa fiu data afara, a scris urat despre mine pe anumite site-uri de internet..mi-am schimbat locul de munca, a aflat unde sunt si a venit si acolo si mi-a facut probleme..persoana respectiva este de cetatenie germana si toate aceste lucruri sau intamplat cand eu lucram in Germania.In luna mai am venit in tara , el a aflat asta si a venit aici, a fost in zona unde am crescut eu si a intrebat daca ma cunoaste cineva, acolo a fost la primarie si la biserica pentru ca vroia sa afle anumite lucruri in legatura cu mine.negasindu-ma acolo a spus la primar ca i-am furat 16000 de euro ( lucru ne adevarat) .a venit la mama mea la București unda sta in chirie impreuna cu baietelu meu de 10 ani..atunci m-am intalnit cu el si l-am intrebat ce vrea de la mine si sa ma lase in pace..a spus ca el nu vrea bani vrea doar sa stie cu ce lam mintit in perioada cand noi eram impreuna...am raspuns la intrebarile lui si iam spus sa nu ma mai caute , sa nu mai vina la usa mea si sa ma lase in pace..a spus ca el va da toate datele mele si la alte persoane necunsocute mie, lucru care nu mi se pare normal tinand cont ca eu am un copil mic..cand sa intors in Germania a trimis la fostul meu loc de munca poze cu blocul si adresa unde sta mama mea si a scris acolo si toate datele mele...a spus ca eu trebuie sa ii inapoiez suma respectiva plus cheltuielile lui la avocatii care a mers el si a spus varianta lui...a spus ca avocata lui ma va da in judecata pentru inselatorie, evaziune fiscala si frauda...eu nu am facut absolut nimic impotriva lui tinand cont ca el ma pus într-o luma proasta la munca si am fost data afara din cazua scandalurilor care le-a facut el, ma pus într-o lumina proasta mintind ca am furat de la el 16000 de euro..a fost la mama acasa si mi-a speriat copilu, a trimis la fostul loc de munca plicuri puse de el in cutia postala cu toate datele mele personale si poze cu adresa si blocul de unde locuieste mama mea,copilu meu si cu mine in chirie, imi da termene sa ii achit sume de bani pe care nu are dovezi ca mi ia oferit, nu are martori si sa oferit singur si mi ia trimis fara ca macar eu sa ii cer,nu inteleg cum se poate construi un caz doar pe vorbele care le spune el...
Va rog mult de tot ajutati-ma cu un sfat ce as putea face impotriva lui ca sa fiu lasata in pace ( am vrut sa ii ofer suma primită si el nu a fost de acord a cerut mai mult, ca vrea sa ii platesc eu avocatii cu care a vorbit el fara o hotarare judecatoreasca. )
Din ce spuneti dvs nu pare sa fie vorba de savarsirea vreunei infractiuni, totusi, situatia de fapt trebuie analizata in concret in functie de acuzatiile aduse de persoana respectiva si de probele pe care se bazeaza.
Buna ziua..in afara de faptul ca intr-adevar i-am spus ca ii voi restitui doar suma de bani primita, atunci cand voi avea posibilitatea si el a fost de acord, mai ales ca aceasta suma el sa oferit sa mi-o fara ca eu sa i-o cer el nu are nici o dovada. In schimb el pe mine ma asteptat la aeroport de doua ori( lucru care a fost sfatuit de avocata lui sa nu o faca pentru ca ii pot face stalkings) , m-a urmărit la locul de munca din Germania, ma expus trimitind datele mele personale unuor persoane care nu au nici o treaba cu problema dintrr noi doi, sau persoane care nici macar nu le cunosc dupa cum a spus el ca o va face, a mintit patandu-mi imaginea ca i-am furat banii, imi spune ca eu nu mai am ce cauta in Germania ca nu mai am voie,.... el nu poate accepta faptul ca eu nu vreau sa mai am nici o treaba cu el si cauta doar sa imi faca rau...are dreptul sa imi ceara sa ii platesc eu avocatii la care a fost si a vorbit fara ca sa fie emisa vre-o hotărâre judecătorească? Chiar pot fi acuzata de frauda, inselaciune si evaziune fiscala? El tot ce a facut, a fost ca a vrut, nu l-a obligat si fortat nimeni...
Eu ce as putea face impotriva lui ca sa am linste? Omu este o persoana obsedata care nu il intereseaza de fapt banii pe care am sa ii inapoiez, vrea doar sa mentina contact cu mine facand rau prin actiunile lui care nu cred ca isi au rostul,pentru ca i-am spus ca vreau sa ii inapoiez suma primită doar sa ma lase in pace si el a cerut mai mult stiind foarte bine ca in momentul de fata nu am de unde pentru ca nu mai muncesc din luna mai, si tocmai stiind ca nu am de unde vrea sa fac cu el intelegeri scrise ca ii dau cat vrea el si cand vrea el...doar ca sa poata lungi situatia
Probabil ca avocatii l-au sfatuit sa incheie cu dvs. acte scrise.Abia atunci veti putea fi executata silit in civil.Nu-l veti putea acuza de santaj atita timp cit el nu va ameninta cu ceva concret si el nu face decit sa incerce sa-si recupereze suma pe care va dat-o.Potrivit art. 207 cod penal folosul obtinut trebuie sa fie injust si trebuie sa dovediti asta.
Du-te la secția de poliție la locul lui de locuință și pune oficial plîngere de hartuiala si "urmărire". Asta nu e comportament normal. Spune-le tot. Pune în scris și cere ajutor. Sa faca poliția interdictie/restrictie. Spune că ti'e frică de el...sa vina la românia și sa iti sperie familia și copilul?!!! Nu nu Nu! Continuă și pune plîngere la poliție chiar azi!
Buna ziua Dm.Cornea Florin..Nu stiu ce a fost el sfatuit de catre avocatii lui, dar, eu nu am facut nici un act notarial ceva cu el pentru suma respectiva...si nu cred ca are dreptul sa faca niste lucruri, cum ar fi: darea de informatii cu privire la adresa mea, nume, unor persoane necunoscute mie si in nici un caz avocatilor lui, sau folosirea pozelor mele fara acordul meu la publicarea cartii lui, sau sa ceara o suma mai mare decat cea oferită....si nu cred ca asa se poate incerca sa iti recuperezi ceva tinand cont ca eu nu i-am cerut niciodata vre-o suma de bani, s-a oferit singur, suma pe care mi-a spus de mai multe ori ca nu o mai vrea inapoi, ca vrea sa ma ajute si sa ma sustina finaciar fara ca cineva sa ii ceara ceva( am o scrisoare de la el in care isi explica comportamentul putin agresiv fata de mine, dupa o discuție mai aprinsa cu el, in care singur spune ca vrea sa imi fie alaturi, sa ma sustina finaciar si la sfarsit eate semnata de mana de el. Acest lucru la facut tot singur fara ca cineva sa ii ceara ceva) .