avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am trimis cuiva din Germania o sumă de bani drept ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am trimis cuiva din Germania o sumă de bani drept garanție în vederea angajării, dar s-a dovedit a fi țeapă. Am conversațiile și dovezi că i-am trimis banii, cum aș putea să mi-i recuperez?

Buna ziua , anu trecut cam pe la sfarsitu lui Noiembrie am fost in Germania si am vrut sa imi caut un loc de munca( lucram dar vroiam altu mai lejer ) si mi-a dat o persoana mesaj daca as vrea sa lucrez cu el ( cica el i bucatar la un fel de cantina )m-am uitat pe contul lui si am vazut poze si cu el si cum prepara multe mancaruri , si treaba consta in felu urmator ca mi-a dat nr la patronu lui si dupa ca tre sa i trimit o garantie la patronu lui ca sa trimita un om sa ma ia si sa fie sigur ca am sa vin "ca o mai patit cu altii ca o trmis soferii dupa ei si nu o mai venit si i-a trimis degeaba " si eu nu eram sigur dar i-am trimis initial erau cam 80 de euro si dupa s-a ajuns la 150 ca i-am spus ca trimit atata ca sa mai vina inca vro 3 si dupa om mai vedea , el o fost de acord si o ramas ca am sa vin pe 1 Decembrie , si tot tineam legatura cu " Bucataru " lui deci dupa ce i-am trimis aia 150 E mi-a spus ca daca as vrea sa stau la o pensiune cu el ca unde i cantina aia inca nu o adus mobilierul pentru dormitoare si va fi cam pe 15-20 Decembrie daca e sa vin si iara am fost de acord cu toate ca colegii mei de la servicu unde lucram o spus ca sigur am sa imi iau teapa si ca mai bine nu i trimit da eram si pana la urma i-am trimis de pe contu unei doamne care era o cumnata a patronului meu cu toate asta ea nu stia exact cuie i trimit banii ,i-am spus ca era pt un var de al meu ca dupa sa nu sa se supere ca i trimit pt alt loc de munca , na si dupa i-am trimis inca o suma de bani , iar dupa aia cand se apropia 1 Dec cu inca vro 2-3 zile mi-a aratat camera in care am sa stau si cheia si o spus ca va veni pe 1 sa ma ia , toate bune si frumoase pana pe 30 am vazut ca era contu blocat , si nici mesaje nu i mai puteam trimite , prima oara ma gandeam ca o fi vro gluma dar dupa nici seara nu o deblocat conversatia si chiar am ramas cu o teapa si pana la urma am ramas tot la locul ala de munca inca vro o luna si dupa am venit inapoi in tara , intrebarea mea i daa as putea sa imi recuperez banii mai ales ca am si conversatiile cu el si pozele cum i-am trimis banii( 2 poze ) si poze de la contul lui bancar cu toate ca el are un cont bancar facut in Germania .
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gh_liviu , utilizator 09:28, 19 Martie 2019
Alti au platit mai mult si au primit la fel. Adica NIMIC. Plangere la politie pentru inselaciune, dar va mai costa si acolo ceva timp, transportul si va iesi tot un maaaare NIMIC. Cascati ochii alta data. Cine va angajeaza niciodata nu va va cere bani.
Trebuie sa ramaneti optimist, teapa asta insa va trebui sa va fie invatare de minte.
In De nu se dau spagi la angajare, asta este mentalitate romineasca.
Nu aveti nici o sansa sa recuperati ceva, excrocul a furnizat date false, contul este inchis, prinde orbul...!
In mod cert si fotografiile sunt luate de pe net!
sigur era o teapa ..... cat te-a costat cu totul ???
baga de seama data viitoare
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
gh_liviu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost victima unei înșelăciuni, cum îmi pot recupera banii pierduți? Vintila Petru Vintila Petru Daca am fost victima unei inselaciuni ,cum imi pot recupera banii pierduti ? (vezi toată discuția)
Am rugat un prieten să transfere, prin western union, 4500 e în germania de pe numele lui pe numele meu, dar când am ajuns acolo suma era ridicată de altă persoană. ce pot să fac? AndreiDori AndreiDori Cum pot recupera banii depusi pe numele meu? Acum cateva zile am cazut intr-o capcana ...trebuia sa iau o masina...etc. Am rugat un prieten sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Informare Sorin 94 Sorin 94 Buna ziua am trimis un colet in anglia la un cetatean si nu am mai primit bani dupa acea primesc un mesaj ca nu sa putut trasfera suma de 345 euro din cauza ... (vezi toată discuția)