avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE ÎMPRUMUT GARANTAT CU IPOTECĂ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE ÎMPRUMUT GARANTAT CU IPOTECĂ

Buna seara am si eu o nelamurire va rog am inprumutat de la o persoana fizica suma de 40 mii EURO , contract de imprumut cu ipoteca .
1. Eu acum nu mai am posibilitate sai dau banii .
2. pot sai fac la NOTAR , prin noua lege !!! DAREA IN PLATA a imobilului ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:17, 15 Iulie 2017
daca o sa studiati legea, inca de la primul art, o sa vedeti ca nu.

[ link extern ]

Art. 1
(1) Prezenta lege se aplica raporturilor juridice dintre consumatori si institutiile de credit, institutiile financiare nebancare sau cesionarii creantelor detinute asupra consumatorilor.

Consumatori sunt persoanele definite de Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori, republicata,

Art. 4
(1) Pentru stingerea creantei izvorand dintr-un contract de credit si a accesoriilor sale prin dare in plata trebuie indeplinite, in mod cumulativ, urmatoarele conditii:
a) creditorul si consumatorul fac parte din categoriile prevazute la art. 1 alin. (1), astfel cum acestea sunt definite de legislatia speciala;

c) creditul a fost contractat de consumator cu scopul de a achizitiona, construi, extinde, moderniza, amenaja, reabilita un imobil cu destinatie de locuinta sau, indiferent de scopul pentru care a fost contractat, este garantat cu cel putin un imobil avand destinatia de locuinta;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare legea darii in plata teren Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am si eu nevoie de un raspuns privind aplicarea legii darii in plata. Situatia este urmatoarea: Am un credit in CHF pe 25 - 30 ani - echivalentul ... (vezi toată discuția)
Darea in plata a unui imobil aura_b aura_b Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca prevederile Legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor ... (vezi toată discuția)
Darea in plata a unui bun imobil aura_b aura_b Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca prevederile Legii 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor ... (vezi toată discuția)