avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii CAS si CASS contract de munca timp partial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

CAS si CASS contract de munca timp partial

Buna ziua ! Daca sunt angajata pe mai multe firme in functia de contabil cu o ora sau 2 ore/firma , in total cumuland 12 ore / zi ( nu am la nici o firma contract cu norma intreaga ) de la 01.08.2017 va trebui sa plateasca fiecare angajator CAS si CASS la salariul minim .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: tampau gabriela , utilizator 14:20, 26 Iulie 2017
Pana in prezent, nu exista niciun text de lege care sa fie adoptat in sensul mentionat de dvs.
Daca se va aplica acea ordonanta in care se specifica ca baza de calcul la CAS si CASS va fi salariul minim brut pe tara la contractele de munca cu timp partial, cum va trebui sa procedez pentru fiecare firma ( mentionez ca salariul lunar brut la toate fimele este in prezent 2650 lei , dar nu am la nici o firma contract cu norma intreaga ).
Va multumesc !
Este prematur sa discutam despre in proiect de act normativ... mai bine sa vedem forma finala publicata in Monitorul Oficial si apoi sa vorbim cum se procedeaza.
Buna ziua ! Imi cer scuze ca insist cu aceasta intrebare , dar ma contrazic cu unele persoane. Trebuie sa ai un contract de munca cu norma intreaga pe langa altele cu timp partial sau poti avea mai multe contracte cu timp partial care adunate depasesc salariul minim pe economie pentru a nu plati CAS si CASS la nivelul salariului minim pentru fiecare contract in parte .
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajati cu timp partial de lucru ( 1, 2,3,4 ore) ContSters370767 ContSters370767 buna. a fost cumva aprobata si daca da, de cand ar intra in vigoare obligatia ca toate firmele care au angajați cu contracte individuale de muncă cu timp ... (vezi toată discuția)
Cim cu 2 zile de lucru rominaduca rominaduca Urmeaza sa angajam o persoana, cu program de lucru 2 zile pe saptamana(zile lucratoare), 8 ore pe zi. Imi spuneti va rog cum se calculeaza contributiile CAS ... (vezi toată discuția)
Angajat minor Ioana Iordache Ioana Iordache Buna ziua ! Conform noii legi cu majorarea pentru contractele part-time, am un angajat minor,de 16 ani, cu 1300 lei / brut si nu mai merge la scoala. In cazul ... (vezi toată discuția)