avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Respingerea afirmatiilor considerate ca nesincere in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Respingerea afirmatiilor considerate ca nesincere in calitate de martor in proces civil

Buna ziua ! Am fost martor intr-un proces civil o plangere contraventionala datorita faptului ca am vazut un eveniment rutier soldat cu pagube materiale,am putut aprecia cine a fost vinovat aflandu-ma intr-o statie asteptand un taxi imediat la 60 de metri de centrul intersectiei,cei doi soferi implicatii in cauza nu sau inteles si au plecat la politie pentru constatari intre timp l-am intrebat pe unu dintre ei daca sau inteles ,daca respectivului ia dat asigurarea persoana vinovata plecand inainte catre politie,acesta mia lasat numarul lui de telefon sa il sun maine de dimineata ca sa grabeste sa ajunga catre politie la constatari, ca ii este frica ca nu cumva persoana in cauza sa plece, sa nu mai dea de ea.
L-am sunat a doua zii de dimineata am aflat de la el ca I-au retinut permisul si lau obligat sa ii dea persoanei vinovate asigurarea pe motiv ca el nu a respectat culoarea rosie a semaforului, dar din ce am vazut semafoarele nu functionau in momentul produceri accidentului aflandu-se pe drum cu prioritate,celalat conducator auto era tot pe drumul cu prioritate dar vira la stanga si pierdea prioritatea, mia cerut datele CNP nume si adresa si a spus ca ma va cita ca martor ca va deschide plangere impotriva procesului verbal.
Am fost chemat in instanta am depus marturie, nu prea pot aprecia in spatiu exact distantele reale,am spus doar adevarul nu cunosc aceea persoana,nu sunt afin cu el si nu lucrez pentru el,dar respectivul a primit hotararea si mia spus ca judecatorul a inlaturat depozitia mea ca nesincera, si a admis plangerea lui pe motiv ca primaria in cauza a raspuns la o adresa a judecatorului cu principile de functionare, si ora la care se scot din funciune semafoarele electrice, anuland amenda si sactiunea complementara ,depozitia mea find inlaturata in pronuntarea cauzei pe motiv ca a fost prea bizara intalnirea mea cu petentul.
Risc sa am probleme cu legea sa fiu cercetat penal? pentru marturie mincinoasa?
Ce este de facut in acest caz e posibil ca judecatorul sa fii dat in proces verbal cu banuiala de marturie mincinoasa catre procurorul de instanta?
Hotararea nu este definitiva poate fii atacata cu Apel in termen de 30 de zile..
Va multumesc! pentru eventual raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2017
mihai0888, utilizator
Va Multumesc!
Dar se poate face o sesizare la CSM impotriva Judecatorului daca in apel se va tine cont de confirmarea mea ca martor de o persoana care sustine ca ma luat din acel loc , plus o persoana cu care vorbeam la telefon in momentul accdidentului , de retinut este faptul ca judecatorul este afin cu o parte intervenienta in dosar?
Ma refer la apel ca cred ca il va face IPJ-ul.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iulie 2017
mihai0888, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu înţeleg de ce vă agitaţi atât.

Ca martor, aveţi datoria să vă prezentaţi şi să spuneţi adevărul.

V-aţi îndeplinit această datorie.

În rest, aveţi vreun alt interes în cauză ?
Nu am niciun interes in cauza Domnu Avocat, sunt un simplu martor necrezut de un magistrat,dar drept in fata lui Dumnezeu si care apar dreptatea, pt ca viata mie ca om m-ia facut multe nedreptati, Va Multumesc! , doresc sa va spun ca Justitia e oarba si corupta,la fel si sistemul sanitar, nu dumneavoastra Avocati ca liberii profesionisti,sunteti de vina ci magistratii unii dintre ei,,medici la fel ,care condamna un bolnav la moarte.
Multa sanatate si sa nu depindem de justite (doar in cazul in care avem nevoie si nu ne putem face dreptatea singuri).si sanatate in viata noastra!

Si dumneavoastra va doresc mult success! in cariera dumneavoastra,sa aparati pe cei care nu au putere in fata legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ingeras_1013 ingeras_1013 Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura pentru a face o plangere penala impotriva unui administrator de bloc si a unui martor mincinos care au ... (vezi toată discuția)
Martor furt ContSters93151 ContSters93151 Buna ziua, mama a fost in apropiere cand politia a prins un hot. Din pacate politia pentru ca nu avea martori a convins-o sa semneze o declaratie de martor ... (vezi toată discuția)
Retragerea marturiei mincinoase in proces civil iuliandum iuliandum Este posibila retragerea marturiei data in cazul unui proces civil? Care este procedura si in baza carui articol din Codul civil sau Codul de procedura civila ... (vezi toată discuția)