avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu lauzie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu lauzie

va rog sa imi spune-ti daca este obligatoriu concediul de lauzie
eu as dori ca cele 126 zile sa le folosesc in prenatal
am inteles ca exista posibilitatea ca 42 zile dupa nastere sa nu beneficiez de bani si apoi sa primesc direct CIC
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:57, 28 Septembrie 2009
Este obligatoru sa beneficiat de minim 42 zile concediu de lauzie.
NU puteti lua toate cele 126 zile inainte de nastere ptr ca pierdeti dreptul la indemnizatia de crestere copil.
Formularul ce trebuie depus la primarie solicita separat perioada in care v-ati aflat in concediu de lauzie.
Ordonanţă de urgenţă nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate

Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere.
(2) Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal mai mult de 42 de zile???? ContSters101001 ContSters101001 Buna ziua! Am doar o intrebare: concediul prenatal poate sa fie mai mare de 63 zile ( 126 sunt total), indeplinindu-se cele 42 zile obligatorii postnatal??? In ... (vezi toată discuția)
Postnatal LIVIA RIBIGAN LIVIA RIBIGAN buna ziua as dori sa stiu daca ma pot obliga sa nu efectuez toate cele 126 zile de concediu pre si postnatal.sunt insarcinata in 37 sapt si voi face cam 65 ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)