avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma webdesign neplatitoare TVA, design achizitionat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma webdesign neplatitoare TVA, design achizitionat

Buna seara!

Am nevoie de ajutorul dvs. intr-o situatie pe care nu o pot deslusi momentan.

Mi-am propus sa deschid o firma, srl, neplatitoare de TVA pentru realizarea de website-uri si grafica pt logo, afise, flyere etc. Pentru inceput nu imi permit sa ofer clientilor designuri personalizate asa ca as dori sa apelez la situatia in care ar trebui sa cumpar acele designuri (care nu sunt unice, pot fi cumparate de oricine), pe care le voi modifica dupa cerintele clientilor ulterior.

1) Cum as putea include asta in contract (desigur dupa ce le spun verbal posibililor clienti) faptul ca acel design va fi achizitionat de pe un site de profil si ca nu e unic / personalizat? Se poate?

2) Din punct de vedere al contabilitatii cum l-as putea trece in evidenta acel design pe care il achizitionez? Sau nu trebuie?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2017
ndrcons, utilizator
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 13:02, 25 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Mentionati ca designul este de tip.... model.... personalizabil.
2. In contabilitate achizitia designului/template-ului este o cheltuiala si nu se reflecta decat asupra profitului anual si nu sunt necesare alte formalitati decat existenta unei facturi si a dovezii platii acelei facturi.
Multumesc mult.
Buna ziua,

Probabil ca veti face achizitii de pe site-uri gen shutterstock, ori istock, sau fotolia.
Trebuie sa studiati cu atentie detaliile referitoare la licenta corepunzatoare fiecarui tip de achizitie, pentru ca aceste de site-uri ofera mai multe variante si trebuie sa va asigurati ca pachetul achzitionat va permite modificarea design-ului si vanzarea mai departe a produsului final.

Mai multe despre noi pe [ link extern ] /

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor asupra unui website ankiutel ankiutel Dezvolt un site web unde imi voi afisa serviciile de web design si grafic design pe care le prestez in calitate de persoana juridica. Din cunostintele mele, ... (vezi toată discuția)
Magazin online diana.iacob1 diana.iacob1 Buna ziua! Doresc sa deschid un magazin online, insa fiind mai diferit decat celelate magazine, am nevoie de ajutorul dvs. Va voi explica care va fi mersul ... (vezi toată discuția)
Cod caen activitate print-on-demand davidw davidw Salut, Va rog sa-mi spuneti ce cod/coduri CAEN sunt necesare pentru generarea de comisioane dintr-o activitate de tipul print-on-demand (printare la ... (vezi toată discuția)