avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata pensie

Am primit decizia de pensie pe care scrie ca pensia e din luna aprilie iar punerpunerea in plata se face cu acelasi luna. Pana cand a venit decizia eu am mai lucrat. Acum fiind in concediu medical deci inca nu am cerut lichidarea. Urmeaza sa o fac când mi se incheie concediu medical. Intrebarea mea este de cand se face plata pensiei, din luna aprilie sau din luna cand imi fac lichidarea. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:24, 16 Iulie 2017
Este vorba de pensionare la limita de varsta sau anticipata ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensie la limita de varsta. Grupa 1 vechime 23 ani, varsta 46 ani
Daca este vorba de pensie la limita de varsta, atunci incetarea CIM are loc, de drept, la data indeplinirii conditiilor de pensionare la limita de varsta. Continuarea activitatii dupa aceasta varsta se poate face numai dupa incheierea unui nou CIM, care poate fi chiar cu data pensionarii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii

Aici va incadrati:

Art. 56.
(1) Contractul individual de muncă existent încetează de drept:


c)............... la data comunicării deciziei de pensie în cazul................................................. pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie sexu sexu am depus dosarul de pensionare,dureaza cateva luni pina vine hotarirea,in acest timp pot fi dat afara de la serviciu ? pot sa-mi scot concediu medical in ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Intre lichidare si decizia de pensionare, fara venituri? Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi In 15 februarie 2016, trebuie sa ies la pensie. Atunci institutia ma obliga ca sa-mi fac lichidarea si incepand cu data de 16 februarie sa nu mai vin la munca. ... (vezi toată discuția)