avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... infiintare microintreprindere cetatean strain
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

infiintare microintreprindere cetatean strain

Buna ziua,

As vrea sa ma lamuriti intr-o speta: un cetatean strain (italian) doreste sa faca un PFA pentru consultanta fonduri structurale-proiecte europene. Din ce am vazut, aceasta activitate nu exista in lista ocupatiilor pentru care se poate face PFA. El zicea de o microintreprindere, dar nu stiu in ce conditii se poate. Va rog sa imi precizati de asemenea cine poate depune actele (la PFA am inteles ca nu se pot face procedurile de catre solicitant, ci eventual sa apeleze la un avocat sau jurist).

Multumesc mult si o zi minunata!!
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 17:21, 14 Februarie 2010
Multumesc mult si o saptamana buna! :)
totusi mai am o problema... Ei vor o denumire sau 2 din 3 denumiri continand cuvantul "Romania". Pentru a folosi cuvantul asta ne trebuie acordul scris al SGGului (Secretariatul General al Guvernului). Bun. In normele de aplicare a Ordonantei 72/2004 privind modificarea art. 39 din legea 26/1990 ...la art 9 scrie asa:
(1) Odată cu depunerea cererii prin care se solicită eliberarea acordului,
persoanele juridice solicitante depun şi documentele care fac dovada îndeplinirii criteriilor prevăzute în prezentele norme:
a) certificatul constatator emis de oficiul registrului comerţului competent, pentru
persoanele juridice înmatriculate;
b) declaraţie pe propria răspundere semnată de reprezentantul legal al persoanei
juridice privind îndeplinirea criteriilor prevăzute la art. 1 alin.(3) şi la art. 2 alin.(2);
c) alte documente, considerate relevante de către solicitant, pentru susţinerea cererii
de eliberare a acordului.
(2) În situaţiile prevăzute la art. 7, se depun, în copie, şi următoarele documentele
care fac dovada îndeplinirii condiţiilor legale, după caz:
a) actul normativ sau actul administrativ de înfiinţare a persoanei juridice;
b) certificatul de înregistrare a mărcii care corespunde cu denumirea, emis de Oficiul de
Stat pentru Invenţii şi Mărci;
c) autorizaţia de funcţionare emisă de Banca Naţională a României;
d) autorizaţia de funcţionare emisă de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

S-a platit disponibilitatea si rezervarea denumirii, insa nu s-a mai depus cererea, pentru ca era o problema...trebuia sa se discute cu cei care infiintau firma, chitanta e valabila ceva timp... Dar cum sa depun pt dosarul pt SGG certificat constatator daca firma nu e inca infiintata?
Ce acte trebuiesc de fapt...? cele prevazute la art 2?

Va rog sa ma luminati...Multumesc!
- certificatul constatator se depune doar pt pj deja infiintate
Vezi Hotararea de Guvern 1296/13.08.2004 si anexa sunt normele de aplicare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta 72/2004 Cati L. Cati L. Cui se adreseaza aceasta ordonanta, unei persoane fizice straine care vrea sa infiinteze o societate in Romania sau unei persoane juridice care vrea sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa sa asoc familiala denissiioana denissiioana Buna ziua ,as dori si eu sa deschid o asoc. familiala sau un PFA.CE MA SFATUITI?ma intereseaza foarte mult comertul stradal intr-o rulota comerciala.De ce acte ... (vezi toată discuția)
Drogherie prodan eugen prodan eugen Doresc sa deschid o drogherie in mediul rural. va rog sa-mi spuneti daca poate fi infiintata ca PF, AF, intreprindere individuala, PFA sau doar ca SRL [ avand ... (vezi toată discuția)