avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violarea domiciliului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violarea domiciliului

În lipsa și fără permisiunea mea, vechiul proprietar de la care am cumpărat un teren și pe care am construit casa in care locuiesc a intrat cu 2 mașini și 3 bărbați pe proprietatea mea și au construit un gard din țevi și plasă de sârmă in spatele casei mele, pe toată lungimea terenului.
Menționez că în spatele casei, se află o fâșie de teren, lată de 2m, pe toată lungimea, intre proprietatea mea și a vecinului, care nu este a vecinului meu și asupra căreia nu are nicio pretenție și nici vechiul proprietar nu are acte pe această fâșie. Este o suprafață de teren a nimănui, așa reiese din cadastrul meu și al vecinului.
Cel de la care am cumpărat eu, a cumpărat terenul cu 10ani in urmă și avea acte doar pe terenul pe care mi l-a vândut in 2013,nu și pe cei 2m.
Pot sa fac plângere penală pt încălcarea proprietății și să demontez acel gard?
Eu eram in concediu cu familia când au construit gardul, și m-a sunat vecinul sa îmi spună ce se întâmpla la mine in curte.
Am sunat la poliție, a mers politia la fata locului, dar nu au făcut decât un proces verbal....
Ce pot sa fac in această situație?
Eu am fost înainte și la Primărie sa le zic că este un teren liber unde am cumpărat și aș vrea să intru cumva în posesia lui,sa platesc impozit și a sa îl împrejmuiesc, dar au zis că nu se poate face nimic.....

Alte discuții în legătură

Legislație gard vecini UnOmRezonabil UnOmRezonabil Am curtea împrejmuită cu un gard din cărămidă, de 30cm grosime, si 1,80 înăltime, construit în întregime pe proprietatea mea, este al meu în ... (vezi toată discuția)
Cale comuna geo17263geo geo17263geo Am cumparat un teren intr-o curte comuna, pe care am construit o casa.Terenul ambilor proprietari(eu si celalalt) are o suprafata de lungime=30m si lat de ... (vezi toată discuția)
Este legal? iris9 iris9 Buna seara. In urma unui proces civil cu obiectul granituire am obtinut o fasie de teren din spatele zidului casei mele lata de 70 cm, si lunga 26 m, urmand sa ... (vezi toată discuția)