avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legislație gard vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legislație gard vecini

Am curtea împrejmuită cu un gard din cărămidă, de 30cm grosime, si 1,80 înăltime, construit în întregime pe proprietatea mea, este al meu în totalitate, construit de zeci de ani.
Rspectă regulă picăturii, olanele de pe card sunt înclinate spre mine, încât toata apa să nu curgă la vecin.
De curând, s-a construit o clădire cu baloanele spre mine, și am construit o perdea de vegetație pe gard în sus, pentru intimitate.
În grosimea gardului am înfipt niște țevi pe care am întins o plasă de sârmă pe care să crească frunzele.
Aceasta are o înălțime de încă 1,75 peste înălțimea de 180 a gardului vechi existent, ceea ce face ca plasa mea sa ajunga la cca 3,60m de sol.
Mentionez ca balconul lor e mai sus, podeaua lor e undeva la 2m de sol, întrucât la nivelul solului au garaje... practic plasa mea de sârmă ajunge la doar 1,50m mai sus de nivelul podelei lor, nu le ia lumina.
Am încălcat vreo regulă, pot fi reclamat pentru ceva?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, ... ipso ipso Buna ziua. Detin un teren intr-o zona rurala, in acelasi judet, dar nu am nimic construit pe el, deci nu locuiesc acolo. Terenul se afla in intersectie, in ... (vezi toată discuția)
Geamuri la casa vecinului din fata andreea_dede andreea_dede Buna ziua! Povestea este urmatoare: vecinul din fata casei mele si-a renovat casa si a spart mai multe locuri pentru geam: geamuri 50*50 pentru bai la inaltime ... (vezi toată discuția)
Constructie gard intre vecini. Leonardo77 Leonardo77 Buna ziua, Stiu ca acest subiect este foarte des intalnit, si am vazut pe forum diverse rezultate, dar nu stiu cat de clar este pentru situatia mea. Am ... (vezi toată discuția)