avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geamuri la casa vecinului din fata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geamuri la casa vecinului din fata

Buna ziua! Povestea este urmatoare: vecinul din fata casei mele si-a renovat casa si a spart mai multe locuri pentru geam: geamuri 50*50 pentru bai la inaltime de 1.70 - cu deschidere, geamuri 1.5*2 la inaltime de 1.0 fara deschidere, precum si mai multe sectiuni pentru caramida de sticla. Dupa spusele dansului, toate vor fi cu sticla mata. Mentionez ca in spatele casei lui, de la gardul nostru pana la casa sunt 0.5m iar intre cele doua case aproximativ 4m. Am citit ca ferestrele de lumina ar fi permise, dar este vorba despre multe geamuri, care produc discomfort familiei mele, lucru care i-a fost comunicat in multiple dati.
Face un lucru legal, il putem obliga in vreun fel sa modifice constructia?
Ar putea constitui o problema schimbarea gardului intr-unul plin, de 2m?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Luni, 31 Iulie 2017
andreea_dede, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:49, 1 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vecinul are autorizatie de construire, face un lucru legal, si viceversa. Cu privire la gard, ar putea constitui o problema schimbarea gardului intr-unul plin, de 2m, in sensul in care aveti nevoie de bani, mana de lucru si autorizatie de construire, altfel nu este o problema.
Multumesc pentru raspuns! Autorizatia de construire este necesara si in cazul in care doar modific/renovez gardul? Acesta este deja construit, nu inteleg de ce ar fi nevoie de o autorizatie de construire pentru ceva deja existent.
Si in cazul un care este neaparat necesara, autorizatia se obtine de la primarie? Care ar fi documentele necesare, respectiv costurile aproximative? Multumesc pentru detalii!
Modific nu este egal cu renovez. Pentru renovez nu este necesara autorizatie. Pentru modific este necesara autorizatie, iar din primul dvs mesaj asa ar reiesi.
Cat priveste de ce? Raspunsul este, pentru ca asa cere legea.
Documente? In primul rand Proiect de modificare, plus alte documente, dupa caz, in functie de cerintele certificatului de urbanism (in fapt cateva cereri si avize, insotite de modeste si banale taxe).
Atunci simplific nedumerirea mea, este necesara autorizatie pentru a schimba plasa de sarma cu placi de tabla zincata? Multumesc inca o data pentru toate raspunsurile!
Daca cititi textul de lege cred ca este lamuritor.

Articolul 11 (1) Se pot executa fără autorizație de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistență și/sau aspectul arhitectural al construcțiilor:
a) reparații la împrejmuiri, acoperișuri, învelitori sau terase, atunci când nu se schimba forma acestora și materialele din care sunt executate;
b) reparații și înlocuiri de tâmplărie interioară și exterioară, dacă se păstrează forma, dimensiunile golurilor și tâmplăriei, inclusiv în situația în care se schimba materialele din care sunt realizate respectivele lucrări, cu excepția clădirilor declarate monumente istorice, în condițiile legii;


Deci daca schimbati plasa de sarma cu placi de tabla zincata se modifica structura si aspectul?
Eu zic ca da conform cu textul de lege, insa dvs stiti mai bine decat mine ce este in curtea dvs.

P.S.
Pe de alta parte, alin (2) se refera la situatia vecinului, care banuiesc ca a avut autorizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre proprietati 040779 040779 Buna.Locuiesc la casa si intre mine si vecinul meu se afla un gard despartitor din plasa de sarma facut de mine acum 12 ani.Gardul este din stalpi de fier ... (vezi toată discuția)
Este necesar autorizatie pde constructie pentru un gard din plasa de sarma? 30 LAURA 30 LAURA Buna, Am citit pe forum in data de 10.07.2009 ca ati dezbatut un subiect care ma intereseaza si pe mine. Este vorba despre autorizatia de constructie pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de ... ValiBratan ValiBratan Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de vreo 4 ani, părinții fiind decedați. Din motive obiective, moștenirea nu a putut fi ... (vezi toată discuția)