avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Pensia alimantara pentru fiica mea a fost stabilita procentual la 25%. Nu stiu efectiv daca fostul sot calculeaza corect acest procent pentru ca nu stiu ce venituri nete si permanente realizeaza acesta. Cum pot afla aceste venituri? stiu ca acesta detine si un chirias intr-una din camerele din apartament dar la fel...nu stiu cum pot face dovada acestui lucru. Mentionez ca acesta lucreaza in ministerul de interne, ca civil dar are si norma de hrana. Multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Norma de hrana nu intra in categoria veniturilor care se iau in calcul pt pensie.
Norma de hrana nu este avuta in vedere la plata pensiei de intretinere.


Va puteti interesa daca , in speta, contractul de inchiriere este inregistart la ANAF.


Puneti in executare hotararea civila, prin executor.


Fostul sot plateste pensie...numai ca plateste din punctul meu de vedere putin pe langa castiguri. De aceea ma intrebam daca exista o varianta de a afla veniturile nete si permanente. Din ce stiu eu punerea in executare a unei hotarari civile, prin executor se face numai in cazul in care acesta nu-si indeplineste obligatiile deloc.
Multumesc,
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
Girloanta, utilizator
Nu exista contract de inchiriere inregistrat la ANAF. Exista doar vecini care pot confirma ca sta cineva acolo, fetita care interactioneaza in zilele de vizita ale tatalui cu acesta...dar care are mai putin de 7 ani si nu e cazul sa o implic in asa ceva. Exista doar dovada ca de in an este trecuta acea persoana la intretinere, nu este ruda....si atat... Banuiesc ca poate sustine ca este in prieten care cotizeaza doar la consumuri.
Executarea silita se poate realiza pentru sumele de bani restante, datorate de sotul sot, cu titlu de pensie de intretinere.


Este intrunit elementul constitutiv al infractiunii de abandon de familie, neplata pensiei de facuta cu rea credinta.


( fapta este retinuta chiar daca discutam de o plata partiala ).


Alte discuții în legătură

La pensia alimentara cristioanabac12 cristioanabac12 nu se calculeaza norma de hrana si sporurile care nu sunt permanente,de ce? pe ce baza legislativa?multumesc mult! (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor, cadru militar Andreea Istrate Andreea Istrate Pentru stabilirea cuantumului pensiei de intretinere datorate de catre tata minorului se au in vedere diverse sume de bani ce constituie venitul sau ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie. când se formulează plângerea penală? Monica1606 Monica1606 Buna Ziua!am divortat in februarie 2016 si pana in ianuarie 2017 fostul sot nu a platit pensie alimentara,am facut plangere pe ala si dupa 6luni primesc prin ... (vezi toată discuția)