avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Debransare energie electrica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Debransare energie electrica

Imobilul din comuna D. se află în proprietatea comuna a subsemnatei și a fratelui meu. Încă din timpul vieții ultimului defunct, mama noastră, în anul 2006, fratele meu a împărțit imobilul, separându-se astfel și cu energia electrică, deținând de la acea dată un contor de decontare destinat propriului său consum. În anul 2006, pentru perfectarea contractului cu Societatea de furnizare a energiei electrice mi s-a solicitat o declarație notarială prin care, cu buna credință, mi-am dat acordul de separare. La momentul acela (noiembrie 2006), nu exista nici un litigiu și nici un proces deschis între mine și fratele meu. În anul 2010, dupa decesul mamei, fratele meu a demarat lucrările de contrucție a unui nou imobil, în aceeași locație, fără autorizație și fără acordul meu în calitate de coproprietar. După finalizarea construcției în anul 2014, imobilul a fost racordat la rețeaua de energie electrică, ilegal și fără acordul meu, în aceeași calitate de coproprietar, la același contor pentru care fratele a solicitat separarea în anul 2006. Ca urmare a unei sesizari facuta de fratele meu, societatea de furnizare a energiei electrice a decis debransarea mea pe motiv ca imobilul este in litigiu (in prezent este un proces pe rol pentru succesiune). Pe scurt, eu voi fi debransata pentru ca imobilul este in litigiu, in timp ce fratele meu beneficiaza de curent electric atat la partea din casa veche pentru care i-am dat acordul in 2006, cat si pentru casa construita fara autorizatiile necesare si fara acordul meu, pe motiv ca am dat acea declaratie notariala din 2006 care, pentru furnizor pare suficienta. Am facut nenumerate sesizari la socitatea de furnizare a energiei electrice, dar fara succes. Mentionez ca detin un cotract valabil, contract pe care-l reinnoiesc la fiecare 6 luni, in timp ce fratele meu merge pe acelasi contract din 2006.Va rog sa ma sprijiniti cu sfaturile dumneavoastra juridice pentru a evita debransarea. Caror altor autoritati competente m-as putea adresa? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Debranșare și branșare energie electrica Mari44 Mari44 Buna seara! Tatăl meu a cumpărat o casă ! Anul trecut a decedat lasandu - mi mi-e casă printr-un testament olografic cu doi martori nelegalitate la dosar. ... (vezi toată discuția)
Probleme electricitate ContSters472176 ContSters472176 Buna ziua. Va rog frumos sa ma sfatuiti cum anume pot sa procedez in urmatoarea situatie. Locuiesc intr-un imobil la curte impreuna cu fratele meu. Casa am ... (vezi toată discuția)