avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Debranșare și branșare energie electrica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Debranșare și branșare energie electrica

Buna seara! Tatăl meu a cumpărat o casă ! Anul trecut a decedat lasandu - mi mi-e casă printr-un testament olografic cu doi martori nelegalitate la dosar. Aceasta casa a fost debranșată de la curentul electric! Va rog frumos să-mi spuneți ce trebuie sa fac sa pot să mă branșeze din nou la curentul electric și cat m-ar costa! Va mulțumesc! O seară plăcută!
Cel mai recent răspuns: disgraziata , utilizator 09:57, 19 August 2018
Problema dv este expusa incomplet. Care este cauza debransarii? Motiv de neplata catre furnizorul de energie electrica sau exista un litigiu in instanta cu alte persoane care revendica imobilul respectiv ? Testamentul este intocmit la notar?
Buna seara! Tatăl meu a decedat acum un an și jumătate lasand- mi mie casa printr-un testament olografic cu doi martori fara al autentifica la notar . Întrebarea mea este: daca casa de mai sus menționată a fost debranșată de la energia electrică pt neplata facturii ,cum pot să mă branșeze din nou la energia electrică și dacă pot să deschid partida pe numele meu ? Ce trebuie sa fac? Va mulțumesc! O seară plăcută!
In primul rând, sa mergeți la notar si sa dați o declarație de acceptare a succesiunii in calitate de descendent direct. Cu aceea declarație ce se poate face si elibera pe loc mergeți la furnizorul de energie electrică si solicitati rebranșarea locuinței la aceste utilități. Dar întrebarea pusă mai devreme de colegul meu are relevantă. Din ce motiv sa dispus Debranșarea?... mai sunt si alte persoane care invoca un drept de proprietate asupra imobilului?... cine sunt acele persoane?...
In conditiile in care aveti un act care va atesta dreptul de a locui acolo achitati factura si cereti rebransarea.
Ar fi important sa stim in ce judet locuiti,ca sa stim cine e furnizor de ultima instanta in acea zona si daca se mai afla contorul pe pozitie.Ca idee, puteti incheia un nou contract de furnizare a energiei electrice pe o perioada determinata ( de 1 an ) pe baza unei declaratii pe proprie raspundere pe care o veti da in calitate de utilizator al acelui loc de consum la care veti atasa o copie a certificatului de deces al fostului titular (tatal dvs.) .Se pot percepe garantii,in cazul in care fostul titular a fost inregistrat cu mai multe facturi neplatite.Puteti gasi informatii si pe site-ul furnizorului dvs de energie electrica.Procedurile si tarifele pot sa fie diferite in functie de furnizor si de operatorul de distributie.

Alte discuții în legătură

Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)
Taxa deconectare/reconectare energie electrica Luena Luena Buna seara Ma confrunt cu următoarea problema: am fost debransata de la energia electrică fara o notificare sau preaviz, in prealabil. Acum, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Neplata taxa radio,rezident in strainatate danyroma8 danyroma8 Buna ziua tuturor utilizatorilor de pe acest forum,cer un sfat de la cei care sau mai confruntat cu problema mea pentru a sti pasii pe care trebuie urmati ... (vezi toată discuția)