avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Neplata taxa radio,rezident in strainatate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Neplata taxa radio,rezident in strainatate

Buna ziua tuturor utilizatorilor de pe acest forum,cer un sfat de la cei care sau mai confruntat cu problema mea pentru a sti pasii pe care trebuie urmati pentru a rezolva in cel mai corect mod.Sunt de mai mult timp rezident in Italia si nu vin acasa decat 3 saptamani pe an,de 2 ani am cumparat un apartament in judetul Dambovita si in ciuda faptului ca am platit fiecare factura prin intermediul unei rude care locuieste in zona am fost debransat de la energia electrica pentru neplata taxei radio cum se procedeaza ma intreb taxa radio nu este inclusa in factura de curent ,cum pot rezolva aceasta problema ? va multumesc anticipat !

PS: vreau sa mentionez ca in apartament nu are nimeni domiciliu,eu cu sotia mea avem domiciliul in judetul Neamt.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
danyroma8, utilizator
Cel mai recent răspuns: danyroma8 , utilizator 20:38, 12 Iulie 2014
Faceti sesizare la societatea furnizoare de energie electrica, atasati copii dupa actele de rezidenta in Italia si cereti rebransarea fara plata taxei aferente si eliminarea taxei radio pentru ca nu aveti domiciliul la acea adresa. Precizati ca in caz contrar va veti adresa ANPC. E nevoie de aceasta procedura pentru ca e nevoie sa puteti demonstra ca ati incercat rezolvarea pe cale amiabila.
In functie de raspunsul lor faceti (sau nu) reclamatie. Un model de intocmire gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

N-ar fi rau sa gasiti un avocat care sa faca o notificare, redactarea conteaza mult. Onorariul avocatului oricum va fi mai mic decat taxa de rebransare si faptul ca va avea un caracter oarecum oficial este posibil sa scurteze timpul de rezolvare.
Va multumesc mult pentru raspuns,am sa incerc oricum e greu sa-ti faci dreptate in in fata acestor societati dar incercarea moarte nu are,va multumesc inca odata.
Cu placere, sper sa va fie de folos :)
Buna,revin cu alte intrebari legate de problema mea,inainte de a fi debransat am primit o scrisoare recomandata cu semnatura de primire,iar fosta proprietara si-a permis sa semneze in locul meu pentru ca postarita din zona inca ai mai aduce corespondenza de la apartamentul pe care l-am cumparat .E posibil ca semnatura de primire sa fi declansat actiunea de debransare ? Pot face o plangere la posta pentru ca i sa inmanat altcuiva o scrisoare personala care trebuia sa mi se anmaneze doar mie ? E posibil ca semnatura fostei proprietare pentru recomandata sa dovedeasca prezenta mea la acea adresa ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relocare plata factura energie cez dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Este legala practica folosita de CEZ prin care plata efectuata pentru energia electrica platita la zi sa fie descarcata pe ttaxa radiotv, in ... (vezi toată discuția)
Debranșare și branșare energie electrica Mari44 Mari44 Buna seara! Tatăl meu a cumpărat o casă ! Anul trecut a decedat lasandu - mi mi-e casă printr-un testament olografic cu doi martori nelegalitate la dosar. ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat eugen2011 eugen2011 Am o casa de vacanta unde platesc factura de lumina odata la 3 luni( asa am facut contractul cu furnizorul de electricitate dupa ce mi-a verificat actele sa ... (vezi toată discuția)