avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale de acces

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine intr.o problema. Parintii au cumparat de la primarie o casa nationalizata in 1995 in care locuiau de mai bine de 50 de ani. Urmasii proprietarului au castigat procesul cu primaria si au facut carte funciara la jumatate din teren,in fata, la partea cu strada si la jumatate din casa care nu era cumparata (parintii au cumparat doar jumatatea in care locuiau) lasand pe capat aprox 3 m pana in vecin pt ca noi sa trecem. Tot terenul ramas, inclusiv cel de sub casa noastra este al primariei, si nu vor sa ni.l dea spre concesiune sau vanzare in totalitate. Am vrea sa stim care este latimea caii de acces obligatorie pe care sa ne.o puna la dispozitie primaria, noi fiind in spate si neavand acces la niciun drum, care e latimea obligatorie care sa ne ramana in fata casei, si daca acea cale de acces poate fi folosita doar de noi sau si de ceilalti 2 vecini de pe cele doua laturi care ei au fiecare cale de acces din strazi principale, e in moft pt ei. Mentionez ca nu e posibila largirea caii de acces deoarece ambele proprietati care o incadreaza au carti funciare ( vecinul si proprietarul care a dobandit terenul si l.a ontabulat jumatate) . Pot reveni cu detalii si chiar xerocopii dupa situatia terenului. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit - intentionat SorinPaul SorinPaul Buna ziua , Solicit cateva sfaturi avizate in urmartoarea problema : Parintii mei au cumparat o jumatate dintr-o casa plus terenul aferent in anul ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)
Teren alexandra nicolae alexandra nicolae Locuim in casa bunicilor .Acestia au cumparat casa in 1987 .Pe actul de vanzare-cumparare scrie ca avem 10 m pe latime in spate ,10m in fata .In anul 1994 ... (vezi toată discuția)