avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Licienta de utilizare a fonogramelor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Licienta de utilizare a fonogramelor

buna ziua,
as vrea sa ma ajutati cu o informatie referitoare la muzica ambientala folosita in spatii publice.Sunt administrator al unui salon de intertinere corporala unde folosesc muzica ambientala de pe youtube redata de computer .
Tocmai am primit un pv de constatare precum ca acest lucru constituie contraventie si sunt obligata sa inchei un ctr de "obtinere a licentei neexclusive pentru comunicarea publica a fonogramelor".Nu stiu daca este necesar deoarece in salonul respectiv datorita activitatii prestate nu sunt niciodata mai mult de doua persoane .Va rog daca puteti sa ma lamuriti daca este necesar sa inchei ctr sau este abuziv.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 16:39, 17 Iulie 2017
Buna ziua,

Daca ati asculta muzica de pe youtube la d-voastra acasa nu ar trebui sa platiti nimic, dar puneti aceasta muzica intr-un spatiu in care prestati niste servicii de natura comerciala, asa ca sunteti obligata legal sa obtineti o licenta de difuzare a muzicii ambientale.
In acest caz este vorba de licenta UPFR, dar nu e singurul tip de licenta!
Vezi de ce ai nevoie de licenta UPFR aici: [ link extern ]

Din punct de vedere legal se considera ca muzica ambientala creste valoarea comerciala a spatiului in care se desfasoara o activitate comerciala, sau de prestari servicii de orice fel, mai exact ambientul acela placut pe care doriti sa-l oferiti clientilor d-voastra, ca sa-i faceti sa se simta cat mai bine si sa revina!..

In fine, daca folositi muzica de pe youtube, iar salonul nu are o suprafata foarte mare, veti reusi sa obtineti o incadrare tarifara de valoare mai mica!
Pretul creste in raport cu suprafata spatiului!
De asemenea, trebuie sa platiti in plus, daca doriti sa stocati muzica in calculatorul propriu!

Poti afla mai multe despre noi pe [ link extern ] /

Succes!
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
Primoris SRL, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate solicitare licenta pentru muzica ambientala ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)
Cui platesc pt muzica??? ContSters94154 ContSters94154 am un bistro si tot apar noi \"domni\" care pretind bani pe motivul ca este muzica ambientala. am facut deja un contract si platesc pt asta la ceva uniune cu ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)