avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Reintoarcere din CIC
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Reintoarcere din CIC

Buna ziua,
Stie cineva daca ma reintorc la serviciu mai devreme (adica inainte de a implini copilul 2 anisori) pot beneficia de reducerea programului cu 2 sau n ore sub forma unui certificat medical?
Daca da, cine acorda CM-ul: medicul meu sau medicul copilului; cum se plateste acest CM (25%.....) si din ce fond?
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Mirelaa , utilizator 14:11, 28 Septembrie 2009
Art. 17 din CCMUN
(1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru îngrijirea copilului în vârsta de pâna la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea în munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de începere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
(2) Femeile care au în îngrijire copii de pâna la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul în care au fost încadrate în aceste conditii se considera, la calculul vechimii în munca, timp lucrat cu o norma întreaga.
Nu este nevoie de concediu medical, ci doar o cerere scrisa adresata conducerii societatii dvs.
Daca va reluati activitatea inainte ca copilul sa implineasca 2 ani , mai beneficiati si de stimulent in valoare de 100 lei/ luna.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de lucru la revenirea din cic camina23 camina23 Pana la implinirea varstei de 2 ani a bebelusului vreau sa ma reintorc la serviciu. Intrebarile mela ar fi: 1. Pot face cerere pentru a lucra doar de luni ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu din ccc inainte de implinirea a 2 ani marcoalex marcoalex Buna ziua, In cazul in care revin la serviciu din CCC inainte de implinirea celor 2 ani si nu alaptez, mai beneficiez de program de lucru redus ? (vezi toată discuția)
Drepturi incetare concediului de maternitate linus linus buna ziua! vreau sa ma intorc la munca desi copilul meu a implinit numai un an. am ceva drepturi din partea statului si al angajatorului? va multumesc! (vezi toată discuția)