avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA OUG 200/2008 TVA 5%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

OUG 200/2008 TVA 5%

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca in prezent mai pot solicita constructorului rambursarea banilor in baza OUG 200/2008 in situatia de fata: La inceputul lui 2008 am incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament cu 2 camere (65 mp) intr-un bloc nou in valoare de 98 mii EUR (TVA 19% inclus). Tot atunci am platit un avans de 35% (blocul era in proces de constructie). In noiembrie 2008 am incheiat un aditional la contract privind plata finala si un proces verbal de predare-primire. Nicunul dintre soti nu a beneficiat de facilitatea mentionata de OUG 200 privind TVA 5%. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare tva din cumpararea unui apartament. Ciprian Sucala Ciprian Sucala Buna ziua. Ma numesc Ciprian si as dori sa ma indrumati daca este posibil , in rezolvarea urmatoarei probleme: Anul trecut am achizitionat un apartament ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un ap. si firma nu doreste sa imi aplice cota tva de 5 % kanuntonline@yahoo.com kanuntonline@yahoo.com Am contractat un aparatament in apr. 2008,la suma de 1200 eur+tva mp/specificat in contract,ap.se apropie de finalizare ,,urmeaza tranzactia efectiva la notar ... (vezi toată discuția)