avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Masuri asiguratorii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Masuri asiguratorii

Buna ziua

Daca am un client debitor, fie persoana juridica sau persoana fizica, pot sa cer si masuri asiguratorii cand il chem in judecata? Vreau sa fiu sigura ca pot sa-mi recuperez datoria, intrucat majoritatea debitorilor spun ca nu au nimic, n-am ce sa le fac ca ei nu au proprietati pe numele lor, etc.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:39, 29 Septembrie 2009
da, puteti solicita instituirea de masuri asiguratorii, cu respectarea disp.art.591-601, cod pr. civila.
Multumesc
Cand pot sa cer aceste masuri? trebuie sa le cer la inceputul procesului sau pot si mai tarziu? trebuie platita o taxa?

Multumesc anticipat
luarea masurilor asiguratorii se poate cere chiar prin insasi cererea de chemare in judecata sau printr-o cerere separata. masurile asiguratorii sunt : sechestrul asigurator, sechestrul judiciar si poprirea asiguratorie .
cererile pentru luarea masurilor asiguratorii se timbreaza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare andao andao Se poate executa o sentinta definitiva...in conditia in care pe acel teren exista un sechestru asigurator pus de o alta persoana? Sentinta de care vorbesc mai ... (vezi toată discuția)
Sechestru penal de radiat sammy44 sammy44 Parchetul de pe langa Judecatoria sector 3 a instituit masura asiguratorie a sechestrului ipotecar asupra unui imobil si intrucat s-a dispus scoaterea de sub ... (vezi toată discuția)
Scoatere de sub sechestru judiciar cristiirimia cristiirimia am o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă privind proprietatea asupra unui apartament.pe timpul judecării cauzei apartamentul a fost pus ... (vezi toată discuția)