avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna ziua , as vrea sa stiu ce acte trebuie ptr a pune de alocatie in Romania ptr un copil nascut in spania .noi locuim in spania iar tatal munceste pe cont propriu ..mama e casnica
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 18 Iulie 2017
Pentru depunerea dosarului privind alocaţia de stat sunt necesare următoarele acte:
- actele de identitate ale părinţilor (mamă şi tată copil);
- certificat de naştere a copilului pentru care se solicită dreptul;
- certificat de căsătorie/livret de familie (pentru persoanele necăsătorite);
- certificatul si hotărârea copilului încadrat într-un grad de handicap, dupa caz;
- extras de cont (BRD, BCR, CEC, B.Transilvania, etc.), pentru persoanele care solicită plata prin transfer bancar;
- cerere tip de solicitare a acestui drept ;
- dovada ca nu se primeste alocatie din Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie Pirimie Pirimie Buna ziua am o fiica care are 2 copii minori,in urma cu doi ani a plecat in Franța la muncă, luând si copii cu ea.A renunțat la plata alocației pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt cresterea copilului pentru mamica fara nici un venit MoldovanDiana MoldovanDiana Va rog frumos sa ma sfatuiti ce e de facut, sunt intr-o situatie critica. Viitoare mamica urmeaza sa nasc, nu am fost lasata de sot sa lucrez pentru a depinde ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil razvannegut87 razvannegut87 As vrea sa stiu si eu daca nam luat alocatia pe copil un an e posibil so pierd pe anul care a trecut copilul are 1 an as vrea sa stiu va multumesc (vezi toată discuția)