avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire imobil si vanzarea partilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire imobil si vanzarea partilor

Daca bunicii se hotarasc sa imparta imobilul in 2 parti egale si terenul si casa,iar una din parti sa-mi revina mie prin vanzare-cumparare, iar cealalta unuia dintre fiii lor, cum trebuie procedat cu impartirea proprietatii?daca vor face act v-c doar pe jumatate din proprietate pentru mine, cealalta jumatate cum se va imaprti intre cei 2 fii ai lor dupa decesul bunicilor?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:06, 29 Septembrie 2009
Prima observatie:
Daca spuneti ca se va imparti in doua si o jumatate o veti primi dvs. prin act de vanzare cumparare si cealalta jumatate unul din fii bunicilor .... dupa deces nu mai ramane nimic de impartit ... deci .. fiii nu mai primesc nimic.
Apoi:
Pentru impartirea proprietatii: Trebuie intabulat dreptul de proprietate -ceea ce presupune obligatoriu realizarea documentatiei cadastrale si existenta unui titlu de proprietate-.
Apoi dezmembrati suprafata de teren in doua loturi.
Unul din loturi il veti cumpara dvs. -apoi va intabulati dreptul-.
Celalalt lot fie il va cumpara unul din copiii bunicilor fie va ramane in patrimoniul bunicilor.
Dupa decesul amandurora .... asa cum intrebati dvs. ... jumatatea ramasa va fi impartita in mod egal intre copii.
Multumesc!credeti ca ar fi mai bine sa-mi fie vanduta mie toata proprietatea,cu clauza de uzufruct pentru unchiul meu,tatal si bunicii?sunt mai putine demersuri birocratice asa decat cu impartirea proprietatii?dezmembrarea presupune construirea vreunei limite fizice pe proprietate?sau se poate mentine prin acord verbal dupa ce ea se realizeaza prin masuratori si acte oficiale?
si ar mai fi si varianta ca bunicii sa va vanda cote ideala si abstracta de 50% din imobilul lor, dar aceasta varianta nu va avantajeaza. mai bine lucrurile sa fie lamurite de la inceput.
dvs asigurati-va printr-un contract de vanzare cumpare- beton.
daca bunicii vor avea mostenitori rezervatari, este posibil ca actul dvs sa fie atacat in instanta, dupa decesul lor.

av.m.vasilescu
Va multumesc, domnule av. Vasilescu. Bunicii vor avea cu siguranta 2 mostenitori rezervatari(tata si unchiul meu). dar daca va exista clauza de uzufruct in contactul de v-c, unchiul meu(el este cel care doreste sa ne excluda chiar si 100%,ne uraste) va mai putea castiga in instanta ceva?inca ceva:unchiul meu sufera de epilepsie,este pensionat medical, pensie de handicapat, niciodata casatorit,fara copii.cu problemele lui de sanatate,poate actiona in instanta cu aceleasi drepturi ca ale unei persoane fara probleme de sanatate mentala?este epilepsia o boala care ma poate ajuta sa nu faca dupa bunul plac al mintii sale bolnave?pentru este cu adevarat diabolic,stiu ce spun si cu cine ma confrunt
credeti ca ar fi mai bine sa-mi fie vanduta mie toata proprietatea,cu clauza de uzufruct pentru unchiul meu,tatal si bunicii?
Sigur, patrimonial vorbind e mai bine sa aveti tot decat jumatate.
Clauza de uzufruct opereaza de regula in favoarea vanzatorilor nu pentru unchi .. care inteleg ca nu e proprietarul imobilului.
sunt mai putine demersuri birocratice asa decat cu impartirea proprietatii?
E insa si o doza de risc in aceasta solutie intrucat contractul cu clauza poate fi desfiintat mai usor decat unul de v-c.
dezmembrarea presupune construirea vreunei limite fizice pe proprietate?
nu neaparat
sau se poate mentine prin acord verbal dupa ce ea se realizeaza prin masuratori si acte oficiale?
Ce faceti dvs. in curte intereseaza mai putin ... important este ca dpdv legal terenul sa fie dezmembrat.

Alte discuții în legătură

Situatie foarte delicata.vanzare-cumparare/donatie/testament? tibi12 tibi12 Va salut cu respect si sper ca cineva sa ma poata ajuta in urmatoarele: locuiesc cu parintii mei(casatoriti) intr-o casa impartita pe jumatate (fara vreun act ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere Razvan_30 Razvan_30 Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea problema:Bunicul meu a avut 2 fii,unul a murit-respectiv tatal meu si celalalt este in viata.Bunica este moarta.In urma cu ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct viager:cui i se poate oferi? tibi12 tibi12 un act de vanzare cumparare intre mine (nepot) si bunic(proprietarul imobilului) cu clauza de intretinere mai presupune impozit? dar acelasi contract cu clauza ... (vezi toată discuția)