avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SOLICITARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SOLICITARE

Am fost dat în judecată de către o Asociaţie pentru neplata cotelor de întreţinere.
Eu am refuzat plata şi am cerut unele explicaţi referitoare la modul de repartizare a unor cheltuieli astfel:
S-au calculat cheltuieli pe suprafaţa de 127,23 mp.
Conform fişa corpului de proprietate a apartamentului este:
Suprafaţa utilă 132,28
Baloane 8,17
Total 140,45 mp
:frantic:Ce fel de expertiză judiciară pot solicita în instantă care să verifice dacă Asociaţia are stabilită cota parte indiviză,dacă are dosar cadastralpentru parțile comune, şi dacă acesta este înregistrat la Oficiul National de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
Cel mai recent răspuns: ionica1980 , utilizator 19:48, 20 Iulie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iordache385 a scris:
Am fost dat în judecată de către o Asociaţie pentru neplata cotelor de întreţinere.

Conform legii 230/2007, asociatia de proprietari are dreptul sa actioneze in instanta un proprietar cu restante de minim 90 de zile.
Dupa explicatiile dv cu suprafetele aratate, asociatia a calculat la o suprafata mai mica decat in realitatea. Este in avantajul dumneavoastra si nu vad motivul pentru care nu ati platit.
Ce fel de expertiză judiciară pot solicita în instantă..

Solicitati simplu judecatorului sa dispuna o expertiza judiciara in urma careia sa se stabileasca sumele pe care le datorati, atatand ca dumneavoastra nu sunteti de acord cu cele afisate pe listele de plata. Dumneavoastra o sa platiti acea expertiza dispusa de instanta la cererea dumneavoastra.


problema se putea rezolva printr-o discutie; nu era nevoie de judecator ...
Adriantot a scris:

Solicitati simplu judecătorului sa dispuna o expertiza judiciara in urma căreia sa se stabilească sumele pe care le datorati, atatand ca dumneavoastră nu sunteti de acord cu cele afisate pe listele de plata. Dumneavoastră o sa platiti acea expertiza dispusa de instanta la cererea dumneavoastră.

Cu completarea că în cazul în care proprietarul va fi dat în judecată, plata Expertizei o va face Asociația, pe banii ei, dacă proprietarul respectiv contestă acele sume restante.
În orice proces reclamantul este obligat să aducă dovada că sumele cerute sunt legale și reale, el având obligația de a demonstra Sarcina Probei, nu pârâtul.
Așa s-a întâmplat și în procesul nostru, în care s-a dat acea sentință uluitoare și ilogică, cu penalizări de 19 ori mai mari ca restanțele cumulate (846 lei, la o restanță „uriașă” de ... 46 lei)!
Detalii despre finalul acelui proces demn de Cartea Recordurilor (în sens negativ), le găsiți aici: www.avocatnet.ro/content/for...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si credeti ca daca in instanta in urma expertizei se constata nereguli, tribunalul se autosesizeaza? In cel mai fericit caz, accepta rezultatul expertizei, recalcularea sumelor, dar chiar daca expertiza afirma ca sunt nereguli de natura penala nu se ia nici o masura. Probabil tot tu ca propietar trebuie sa deschizi proces in penal.
Dacă Instanța acceptă rezultatul expertizei, re-calcularea sumelor, găsind nereguli chiar și de natură penală, e suficient să vi se dea banii înapoi în civil ... dar dacă s-au comis mari abuzuri sau calomnii și dacă vi s-au încălcat multe drepturi constituționale, le puteți cere șefilor de Asociații daune materiale și materiale pentru că au încercat să vă înșele în cunoștință de cauză, cu premeditare (doar n-or fi copii să nu știe să calculeze niște liste de plată lunare, toate pe baza legilor din domeniu) !
Am făcut și noi minim două dosare penale pentru cele două conduceri ale Asociației din ultimii 8 ani, dar cu toate că am depus la dosar vreo 100 de pagini de probe extrem de clare în care am invocat un cumul mare de fapte penale, acestea s-au clasat fără vreo motivare plauzibilă.
De-asta vă sfătuiesc că în penal polițiștii și procurorii fac o anchetă sumară, fără a ține cont de enorm de multele probe clare pe care le aduc reclamanții, clasând dosarele fără vreo motivare legală.
Dar în Civil, dacă studiați bine legile și aduceți și ceva Precedente Judiciare, puteți câștiga !

Alte discuții în legătură

Nereguli aplicare penalitati! MDaniel MDaniel Buna ziua, Numele meu este Oprea Mircea Daniel din Bucuresti. Deoarece eu si Familia nu ne permitem sa platim o Casa de Avocatura, dorim sa apelam la ... (vezi toată discuția)
Statutul asociatiei locatari (acte arhiva) Andrei1313 Andrei1313 Documente pentru constituirea asociatiei de proprietari Ghid de constituire asociatie de proprietari Model Acord de Asociere Model Anexă la Acordul de ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru datorii la intretinere. AdrianF88 AdrianF88 Buna seara la toata lumea! Am si eu o mica problema la care sper sa primesc câteva clarificări din partea dvs! Recent am fost dat in judecata pentru ... (vezi toată discuția)