avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Statutul asociatiei locatari (acte arhiva)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Statutul asociatiei locatari (acte arhiva)

Documente pentru constituirea asociatiei de proprietari
Ghid de constituire asociatie de proprietari
Model Acord de Asociere
Model Anexă la Acordul de Asociere
Model Act Constitutiv
Model Statut
Model proces verbal de constituire
Model cerere înregistrare asociaţia de proprietari
.........................................................................
astea sunt actele necesare pt constituire asociatie de proprietari, dar unde se depun si unde ramane dovada ca s-au stabilit penalitati in cuantum de 'x '% suma pe zi. adica eu pot scoate de undeva de la arhiva judecatoriei sau de la circa financiara un act prin care se poate dovedi ca atunci cand au format asociatia s-a hotarat si cat se iau penalitatile ? sau hotararea asta se ia de comitet sau adunarea generala (act ce intotdeauna poate fi antedatat ) ATENTIE !!!! si in proces vine cu o foaie semnata de 5-6 oameni , batuta la masina pe care sa scrie luam x bani penalitati si este in regula ? sau o ataseaza la tabelul unde oamenii au semnat pt constituirea asociatiei de proprietari ci nu pentru stabilirea penalitatilor.
Marea mea intrebare este daca pot scoate de la judecatorie dovada ca in 2005 s-a depus acel act in care scrie clar cat erau penalitatile ??
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Andrei1313, utilizator
Conform Legii 230 / 2007 art. 30 alin. 1 lit. j, Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari stabileşte sistemul propriu de penalizări.
si daca in martie 2006 am avut un proces in care presedintele blocului a declarat ca nu exista acel proces verbal (am sentinta in care scrie asta) iar acum in 2014 a aparut cu un proces verbal facut in aprilie 2005 , acel proces verbal devine valabil chiar daca toata lumea stie ca este antedatat un act falsificat fiindca in 2006 nu exista. eu nu pot face nimic in situatia asta ? cum dovedesc ca este fals daca acel proces nu a fost depus nicaieri si nu exista o arhiva ?
Va puteti prevala de acea sustinere a presedintelui, cum ca nu a existat acel proces verbal. Dar verificati, daca in procesul verbal actual sunt trecuti membri semnatari de la nivelul anului 2005. Va puteti inscrie cu acest proces verbal in fals.
pana acum la semnaturile celor din anexa care se spune ca au votat si au fost de acord cu procesul verbal apar 2 persoane P.I. si N.F. care sunt trecuti la acelasi apartament, trebuie sa vad deocamdata de ce sunt cei doi trecuti la acelasi apartament ,oricum stiu sigur ca nu sunt rude N.F. chiar locuieste acolo si acum dar P.I. inca nu stiu cine este. am sa astept sa raspunda presedintele .
Asociatiile de proprietari pot aplica penalizari, asa cum prevede legea 230/2007 si cum prevedeau si reglementarile anterioare acestei legi. Intotdeauna a existat o baza legala pentru aplicarea penalizarilor.
Ca sa fiti sigur ca vi s-au calculat corect penalizarile, solicitati instantei o expertiza cu acest obiectiv. O sa platiti onorariul expertului desemnat de instanta si la termenul urmator, acesta va depune in instanta un raport in care va stabili exact suma ce o datorati fata de asociatie.
Daca suma stabilita de expertiza judiciara este mai mica decat cea pretinsa de asociatie o sa fiti obligat la plata sumei stabilita de expertiza.
Daca suma stabilita de expertiza judiciara este mai mare decat cea pretinsa de asociatie o sa fiti obligat la plata sumei pretinsa de asociatie.

Alte discuții în legătură

Daca exista un sistem propriu de penalizari al asociatiei teodora2 teodora2 Buna seara, Referitor la calculul penalitatilor pentru neplata cotelor la intretinere am o mare dilema: Legea specifica: ART. 49 (1) Asociaţia de ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste penalitatile? larisarazvan larisarazvan Buna ziua va rog sa-mi spuneti cine stabileste penalitatile de intarziere intr-o asociatie de proprietari intreb asta pentru ca in Lg.230/2007 scrie ca ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere Costi2015 Costi2015 Buna ziua, Am o problema la care as dori o sugestie legala Asociatia m-a dat in judecata pentru penalitati de intarziere dar pentru un an(2013) nu are o ... (vezi toată discuția)