avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati de intarziere

Buna ziua,
Am o problema la care as dori o sugestie legala
Asociatia m-a dat in judecata pentru penalitati de intarziere dar pentru un an(2013) nu are o hotarare a adunarii generale a asociatilor privind stabilirea de penalitati ci doar un proces verbal al comitetului executiv iar pe anul 2014 adunarea generala a asocitiei s-a tinut in decembrie 2014, deci hotararile acestei adunari generale privind penalitatile nu pot fi retroactive pe anul 2014.
Ce prvederi legale stipuleaza obligatia asociatiei de a avea doar hotararea adunarii generale a asociatiei pentru aceste penalitati si nu si hotararea comitetului executiv?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:00, 18 Octombrie 2015
Pai n-a calculat retroactiv nimic.
A calculat penalizari pentru sume restante la momentul actionarii in judecata, iar in acest calcul se ia in considerare numarul de zile de intarziere a platii restantei, nu daca in primele luni exista sau nu sistem de penalizare.
Legea spune clar: Doar adunarea generala a asociatiei poate lua hotarari inclusiv cuantumul penalitatilor.
Daca nu exista aceste adunari generale anuale, penalitatile percepute sunt ilegale.
Pe anul 2014 adunarea generala fiind in decembrie, hotararile acestei adunari generale sunt pentru viitor nu pentru trecut. Asa ca, penalitatile aferente anului 2014 sunt percepute in mod ilegal.
Sistemul de penalizare se voteaza o singura data, nu anual.
cititi legea 230/2007 si normale de aplicare, nu va mai dati cu parerea fara sa fiti informati, puteti induce in eroare persoanele mai putin atente
Sistemul de penalizari se poate modifica oricand.
Daca in statut nu se face o referire expresa, el sa stabileste anual.
Daca in statut s-a trecut un procent, se face o anexa la statut care se inregistreaza la judecatorie.

Alte discuții în legătură

Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste penalitatile? larisarazvan larisarazvan Buna ziua va rog sa-mi spuneti cine stabileste penalitatile de intarziere intr-o asociatie de proprietari intreb asta pentru ca in Lg.230/2007 scrie ca ... (vezi toată discuția)
E legal ca într-o asociație să se ceară fonduri diverse fără vreo hotărâre a adunării generale ? ionica1980 ionica1980 Cer răspunsuri avizate, bazate pe realitate, în special pe legile din domeniul Asociațiilor de Proprietari, dar și ale celor din domeniul fiscal, pentru ... (vezi toată discuția)