avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Statutul asociatiei locatari (acte arhiva)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Statutul asociatiei locatari (acte arhiva)

Documente pentru constituirea asociatiei de proprietari
Ghid de constituire asociatie de proprietari
Model Acord de Asociere
Model Anexă la Acordul de Asociere
Model Act Constitutiv
Model Statut
Model proces verbal de constituire
Model cerere înregistrare asociaţia de proprietari
.........................................................................
astea sunt actele necesare pt constituire asociatie de proprietari, dar unde se depun si unde ramane dovada ca s-au stabilit penalitati in cuantum de 'x '% suma pe zi. adica eu pot scoate de undeva de la arhiva judecatoriei sau de la circa financiara un act prin care se poate dovedi ca atunci cand au format asociatia s-a hotarat si cat se iau penalitatile ? sau hotararea asta se ia de comitet sau adunarea generala (act ce intotdeauna poate fi antedatat ) ATENTIE !!!! si in proces vine cu o foaie semnata de 5-6 oameni , batuta la masina pe care sa scrie luam x bani penalitati si este in regula ? sau o ataseaza la tabelul unde oamenii au semnat pt constituirea asociatiei de proprietari ci nu pentru stabilirea penalitatilor.
Marea mea intrebare este daca pot scoate de la judecatorie dovada ca in 2005 s-a depus acel act in care scrie clar cat erau penalitatile ??
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
Andrei1313, utilizator
multumesc de raspuns si totusi daca puteti imi spuneti daca in statutul asoc de prop este mentionat si modul de percepere al penalitatilor (0.2% / zi) dar totusi in adunarea generala nu exista vreun proces verbal prin care s-a hotarat aplicarea acestor penalitati ; eu mai sunt obligat sa le platesc? cineva de la primaria sector 6 spunea ca daca nu sunt votate anual in adunarea generala nu se iau in seama aceste penalitati. nu mi-a spus si in ce lege sau ordonanta sa ma uit sa vad treaba asta. daca stiti va rog sa imi raspundeti

revin si completez la ce am spus mai devreme ... in 2006 am avut un proces in care mi se cereau penalitati de xxx lei , iar judecatorul desi a vazut statutul asoc de prop unde scrie ca este de maximum 0.2 % / zi el tot le-a cerut celor de la bloc sa aduca o hotarare a adun gen cum ca s-ar fi votat aplicarea acestor penalitati si astfel in 2006 in hotararea definitiva pe care o am scrie clar ca :''neexistand un fond al penalitatilor aprobat in adun gen nu se vor percepe penalitati la restante''. pana la urma a gresit acel judecator sau asa se procedeaza corect ?
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
Adriantot, moderator
Daca in statutul asociatiei "este mentionat si modul de percepere al penalitatilor (0.2% / zi)" asa cum spuneti, este evident ca aceasta prevedere a fost votata de adunarea generala pentru ca statutul intreg a fost adoptat in adunarea generala. Asa ca nu e cazul sa cautati procese verbale atat timp cat aveti stutul ce a trecut obligatoriu prin instanta.
Daca cineva de la primarie a auzit ceva, nu a auzit bine ori nu a inteles situatia.

Judecatorul poate solicita dovezi suplimentare pentru a se edifica. Noua ne-a solicitat asemenea dovezi prin care am stabilit procentul de penalizari pentru ca in statut nu am prevazut cat este procentul iar intr-un dosar aveam un restantier caruia i-am calculat penalizari cu 0,1% o perioada si cu 0,2% o alta perioada. A trebuit sa prezentam instantei dovada ca o perioada era un procent si de la data de xx s-a stabilit un alt procent. Drept dovada am prezentat copia unui proces verbal al unei adunari generale de acum 14 ani in acre se stabilise 0,1% si un sistem de penalizari adoptat de comitetul executiv acum 5 ani unde procentul a fost stabilit la 0,2%/zi incepand cu data de atunci.
Ambele au fosr valabile inclusiv pentru experiza judiciara.
Ce a vazut, ce a constatat instanta in dosarul dumneavoastra, nu avem de unde sa stim.
In proces puteti solicita efectuarea unei expertize judiciare, o platiti si in final sunteti edificat atat dumneavoastra cat si instanta care va tine cont de aceasta si o sa va oblige doar la plata unei sume corect stabilite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca exista un sistem propriu de penalizari al asociatiei teodora2 teodora2 Buna seara, Referitor la calculul penalitatilor pentru neplata cotelor la intretinere am o mare dilema: Legea specifica: ART. 49 (1) Asociaţia de ... (vezi toată discuția)
Cine stabileste penalitatile? larisarazvan larisarazvan Buna ziua va rog sa-mi spuneti cine stabileste penalitatile de intarziere intr-o asociatie de proprietari intreb asta pentru ca in Lg.230/2007 scrie ca ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere Costi2015 Costi2015 Buna ziua, Am o problema la care as dori o sugestie legala Asociatia m-a dat in judecata pentru penalitati de intarziere dar pentru un an(2013) nu are o ... (vezi toată discuția)