Buna ziua !Am un dosar cu ucidere din culpa ,eu fiind reprezentantul inculpatului....de fapt a faptuitorului caci inca este la cercetari penale dosarului lui.
A calcat pe cineva pe trecerea de pietoni.Decedatul avea alcoolemia peste 2 la mie.Ma avantajeaza acest lucru in apararea inculpatului??????
Intrebare .Cred ca am sanse sa ii obtin suspendarea pe instanta dar v-as ruga daca aveti practica judiciara in acest sens,decizii ale CSJ,sau de la alte instante din tara pe speta asta..."ucis pe trecerea de pietoni"
Clientul meu nu are cazier,pe latura civila am achitat familiei cheluielile de inmormantare,insa daunele morale raman sa fie stabilite pe instanta.Decedatul are o fetita de 11 ani...pacat... asta e :((.... dar, ghinonul e ghinion, cu siguranta ca nu a vrut sa il omoare.
Masina era asigurata la ING,in privinta asiguratorului ,solicitam noi introducerea in cauza , pentru a fi obligati in solidar la plata daunelor morale.Inca ceva..ambele familii sunt nevoiase,nu au bani......Sau asiguratorul trebuie introdus in dosar de la urmarirea penala sau doar in fata instantei de judecta?????Multumesc
1. nu va puteti folosi de faptul ca victima era sub influenta bauturilor alcoolice.
beat, drogat...pietonul trebuia respectat, mai ales ca se afla pe trecerea de pietoni.
Si eu sunt constienta care este respectul in trafic atat al indicatoarelor cat si a pietonilor la noi in tara..... Sunt sofer si am vazut cum circula mai ales taximetristii....Insa ca si avocat trebuie sa iti faci meseria..asta e....La locul savarsirii accidentului nu exista semafor ,accidentul s-a petrecut langa aeroportul din Sibiu , pe soseaua nationala ,daca ati fost pe la noi,era seara pe la ora 11 seara si martorii din masina lui au jurat ca pietonul turmentat a vrut sa se arunce in fata masinii...Acum adevarul s-ar putea sa fie pe undeva pe la mijloc....dar soferi suntem majoritatea si pietoni la fel.
Dar ar mai fi ceva...Trecerea de pietoni nu era presemnalizata exista doar un indicator in dreptul trecerii de pietoni...Deasemenea marcajele sunt foarte slab vizibile.....Aveti cumva practica judiciara i acest sens...pe noi ne intereseaza doar suspendarea ?????? !Multumesc!
Daca pietonul a traversat pe la trecerea de pietoni, putea sa fie si in coma alcoolica. Vina este exclusiva a celui care l-a accidentat.
Referitor la motivatia dvs. "La locul savarsirii accidentului nu exista semafor, accidentul s-a petrecut langa aeroportul din Sibiu , pe soseaua nationala ,daca ati fost pe la noi, era seara pe la ora 11 seara si martorii din masina lui au jurat ca pietonul turmentat a vrut sa se arunce in fata masinii..." / trebuie sa veniti si cu alte probe, nu numai cu martorii care erau in masina faptuitorului,
Din pacate, procesul poate fi unul de lunga durata. Ar fi indicat sa cautati probe (camere video, alti martori,etc)
Accident mortal daune
camimau
In urma unui accident rutier tatal meu a decedat. El nu a traversat pe la trecerea de pietoni iar soferul l-a lovit in plin desi traversase trei sferturi din ... (vezi toată discuția)