avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stabilirea stagiului complet de cotizare pt pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stabilirea stagiului complet de cotizare pt pensia anticipata partiala

Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti daca, ar putea iesi la pensie anticipata partiala, un barbat la varsta de 60 ani, avand 34 ani de munca si 4 ani facultate.
Mai mentionez ca are in grupa a II -a 16 ani.
Va multumesc f. mult !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:36, 20 Iulie 2017
Da.
Penalizarea va fi 6,3%, sau 7,2%
Va multumesc pt raspuns si

va mai rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie o femeie nascuta in august 1963,
care are 23 ani de munca, 4 ani conc. crest. copii, 2 ani somaj (sept1980-oct2009).
Mai mentionez ca are in grupa a II-a 9ani10luni27zile.

O zi frumoasa!
August 1963 Februarie 2026 62/6 33/3

Limita de varsta la 62 ani si 6 luni
Pensie anticipata partiala la 57 ani si 6 luni, daca indeplineste conditia de stagiu complet de 33 ani si 3 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata femei jalb jalb Daca sunt nascuta in septembrie 1963, vechime 34 de ani, la ce varsta ma pot pensiona anticipat? (vezi toată discuția)
Pensie Aura63 Aura63 Buna ziua! Sunt nascuta pe 9.nov 1963. In 2 aug implinesc 36 de ani de serviciu din care 11 ani de grupa a -II -a . Va rog frumos sa imi spuneti la ce ... (vezi toată discuția)
Pensie ContSters337474 ContSters337474 Buna seara! Am 51 de ani ,32 de ani de serviciu si 10 ani de grupa a II-a. Va rog frumos spunti-mi la ce virsta ma pot pensiona partial anticipat ... (vezi toată discuția)