avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dupa 9 ani de incadrare in gradul 2 de handicap ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dupa 9 ani de incadrare in gradul 2 de handicap (Accentuat) am fost schimbat la gradul 3 (Mediu)

Popa N. nascut pe data 31.05.1990 (Galati) cu diagnosticul de Stenoza Valvulara Pulmonara Congenitala, cod boala Q22 si Q23.
- La varsta de 7 ani am suferit o interventie chirurgicala la inima pentru dilatarea stenozei. In urma interventiei starea de sanatate a fost ameliorata iar diagnosticul a ramas cronic urmand ca apoi la un interval de cateva luni sa ma reintorc mereu la reexaminari. Interventia a fost facuta la Institutul Fundeni din Bucuresti.
- La varsta de 10 ani am fost incadrat de Comisia de evaluare a persoanelor minore cu handicap (pe atunci cred ca se numeau altfel) in gradul I de handicap (gradul GRAV), cu insotitor, reevaluarile pentru incadrare fiind facute anual.
- Ca si consecinta a starii sa sanatate instabile, in luna ianuarie 2007 la varsta de 17 ani am fost diagnosticat cu inca o boala aceasta fiind autoimuna, Artrita Cronica Juvenila (ACJ), forma poliarticulara, cod boala M05. De atunci au fost zeci de internari si tratamente pentru aceasta boala.
- In anul 2008 cand am implinit 18 ani am fost schimbat la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap. Acestia pe motivul ca la persoanele adulte sunt alte criterii pentru incadrarea in gradul de handicap m-au incadrat la gradul II (gradul ACCENTUAT) fara a tine cont de faptul ca mai dobandisem inca o boala. De atunci si pana in prezent, starea mea de sanatate s-a mentinut instabila urmand tratament si internari periodice acestea fiind atasate la dosarul cu care mergeam in fiecare an la comisia de evaluar iar gradul a fost acelasi in fiecare an, gradul ACCENTUAT.
- In ianuarie 2017 starea de sanatate s-a inrautatit iar in urma unui RMN am fost diagnosticat cu o Hernie de disc lombara la vertebrele L5-S1 fiind operat la coloana in aceeiasi luna urmand apoi luni de recuperare.
- In luna iunie 2017 in urma reanalizarii dosarului meu de catre Comisia de expertiza am fost incadrat la gradul III (gradul MEDIU) si chemat la reevaluare in 2019 si nu anual ca pana acum. Asta in conditiile in care de la 18 ani am fost gradul II si in acest timp diagnosticile pentru care am fost incadrat au fost cronice si nu s-au constatat schimbari spre bine repet, acestea fiind cronice. Hernia de disc nu a fost luata in considerare probabil pentru ca in urma operatiei a fost inlaturata, eu insa ramanand cu imposibilitatea de a ridica greutati sau statul in pozitii vicioase pentru toata viata.
- La reevaluarea de anul acesta diferit a fost faptul ca am adus adeverinta de la locul de munca unde apar ca din 2016 sunt angajat cu norma intreaga la o societate comerciala. Acest lucru nu stiu daca are legatura cu modul de evaluare a persoanelor cu handicap, dar ma gandesc ca efortul de a incerca sa ai o viata normala nu este incurajat si este perceput ca o forma de insanatosire cu toate ca in ultimul an am avut luni intregi de concediu medical.
- Luna aceasta a fost desfiintata comisia la care puteam depune contestatia deciziei si singura sansa este sa merg in instanta. Am vre-o sansa sa imi recastig gradul Accentuat? Nu stiu cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:07, 12 August 2017
Sesizati oficial comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap
Dacă mai sunteți în termenul legal, formulați și depuneți contestație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluarea gradului de handicap fara studiul documentelor grisa56 grisa56 buna ziua, In urma evaluarii la comisia de expertiza medicala, in anul 2010 s-a hotarat sa-mi dea certificat de handicap gradul accentuat permanent. In ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap mariana47carmen mariana47carmen In anul 2008 am fost diagnosticata cu cancer de col uterin si am fost operata.In urma interventiei chirurgicale au fost descoperite doua tumori maligne,una de ... (vezi toată discuția)
Contestatie certificat de incadrare in grad de handicap stoicacoryna stoicacoryna Buna ziua. Mama mea in anul 1994 in urma evaluarii dosarului depus la comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap deva, i s-a acordat gradul II de ... (vezi toată discuția)