avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare proprietar casa fara intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare proprietar casa fara intabulare

Buna ziua,

In 2011 am mostenit o casa de la bunici intr-un sat din Oltenia. Parintii mei au angajat un avocat iar eu am intrat in posesia casei prin hotarare judecatoreasca prin care mostenitorii (mama , matusa si unchiul meu imi lasa mie casa, sau asa ceva). Acum 1 an am dat casa matusei mele iar acum as vrea sa fac actele si sa ramana casa in proprietatea ei. Problema este ca nu are CF casa si nu vrem sa mai facem intabulare. Exista o solutie pentru asta?

Eu stiu ca nu am facut intabulare cand am luat eu casa. Se poate face tot asa printr-o hotarare judecatoreasca? Imi zicea cineva despre a face promisiune de vanzare si apoi matusa sa ma dea in judecata si prin hotarare judecatoreasca sa i ramana casa. Se poate asa?

Va multumesc,

Daniel Olaru

Alte discuții în legătură

Obtinere mostenire io_Aky io_Aky Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si sper ca am postat la sectiunea corecta, si ma adresez cui trebuie. Nici nu stiu de unde sa incep povestea mea, ca ... (vezi toată discuția)
Litigiu casa bunici! Dorin888 Dorin888 Buna ziua, Bunica mea este inca in viata si vrem sa ne ocupam de casa ce va ramane in urma ei. Am inteles ca nu are acte facute pe numele ei, dar se pot ... (vezi toată discuția)
Succesiune ....fÃrà raspuns. annaane28 annaane28 IN DISCUTIE...,,:-/CASA UNDE LOCUIESTE TATA IMPREUNà CU MAMA MEA DE 50 ANI....PROPETAR BUNICUL MEU DECEDAT ACUM 15 ANI(BUNICA DECEDATA INAINTEA BUNICULUI),NU ... (vezi toată discuția)