avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu casa bunici!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu casa bunici!

Buna ziua,

Bunica mea este inca in viata si vrem sa ne ocupam de casa ce va ramane in urma ei. Am inteles ca nu are acte facute pe numele ei, dar se pot face(cadastru + intabulare), casa si terenul sunt mostenite de la parintii bunicii, doar ca nu s-a facut succesiunea.

Problema este ca sunt 4 mostenitori dupa cum urmeaza: mama mea, matusa si copii unchiului meu decedat( fratele mamei). Cei din urma nu au ajutat cu nimic la intretinerea casei (s-au facut imbunatatiri considerabile), iar bunica nu vrea ca acestia sa beneficieze de vreo parte asupra casei cand ea nu va mai trai.

Intrebarea este, cum putem face asta? sa ramana doar cele doua surori proprietare succesive asupra terenului. Se poate doar prin testament?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
Dorin888, utilizator
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 21:51, 3 Noiembrie 2010
Initial se impune ca bunica dvs sa perfecteze documentele in baza carora sa devina mostenitoarea masei succesorale lasate de parintii acesteia
Ulterior in calitate de proprietar al bunurilor mobile/imobile ,bunica dvs are posbilitatea legala sa dispuna instrainarea imobilului cu clauza de intretinere , in favoarea dvs
Faceți toate demersurile necesare pentru ca bunica să poată transmite dreptul de proprietate acum cât este în viață. Dacă nu e nici măcar întabulat imobilul o să dureze ceva vreme dar nu e imposibil. După ce aduceți casa în proprietatea bunicii faceți un contract de întreținere și astfel e și ea ocrotită (își păstrează dreptul de a locui acolo pe toată durata vieții)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere mostenire io_Aky io_Aky Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si sper ca am postat la sectiunea corecta, si ma adresez cui trebuie. Nici nu stiu de unde sa incep povestea mea, ca ... (vezi toată discuția)
Eliberare act de proprietate Aleku Aleku Buna Ziua, Sunt intr-o mare dilema deoarece la aceasta intrebare am primit foarte multe raspunsuri diferite. Bunicilor mei (ambii decedati, bunica in ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire mandrut mandrut Tatal meu si fratele sau au mostenit dupa bunicul o casa si 2 ha de teren. Succesiunea s-a facut in 1998. Casa nu era intabulata. Desi cei doi frati se ... (vezi toată discuția)