avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre custodie - iesirea din tara cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre custodie - iesirea din tara cu minor

Bună ziua, am o întrebare și anume ,sunt divorțată din 2011 și am un copil ,pe actele de divorț scrie ca îmi este încredințat mie copilul iar tatăl are drept de vizita de 2 ori pe luna,astăzi iam făcut pașaportul fără tata întrebarea este la ieșire din tara am nevoie de acordul lui? Mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:18, 20 Iulie 2017
Buna ziua,

Da, aveti nevoie de acordul tatalui in forma autentica.
NU, doamna, nu aveti nevoie. Daca ati fi avut, va trebuia si pt a-i face pasaport.
Dvs aveti copilul inincredintare, asta insemnand ca luati singura hotarari in ce il priveste.

Condiţiile exercitării dreptului la liberă circulaţie în străinătate de către cetăţenii români
Art. 30
(1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:

c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă;

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
Vacanta in afara tarii/divortata/de ce acte am nevoie sa scot copilul din tara Teodora77N Teodora77N Buna ziua Anul acesta vream sa plecam in vacanta in Bulgaria. Sunt divortata din 2007 iar copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca def si ... (vezi toată discuția)